Anteprenorul Gunther Bosch lansează o serie de acuzații dure la adresa lui Ion Țiriac: Ce a făcut omul de afaceri român în urmă cu 30 de ani

Anteprenorul Gunther Bosch lansează o serie de acuzații dure la adresa lui Ion Țiriac: Ce a făcut omul de afaceri român în urmă cu 30 de ani

Un eveniment petrecut în 1987 este motivul unei certe între oamenii de afaceri Gunther Bosch și Ion Țiriac. Elementul comun dintre cei doi este fostul mare jucător de tenis Boris Becker, sportiv descoperit de Bosch, dar care ulterior a ajuns să fie antrenat de Ion Țiriac.

Gunther Bosch îl acuză acum pe Ion Țiriac că l-a sabotat pentru a reuși să îi ia poziția de antrenor al sportivului, mințind pentru a îl convinge.

"Ion Țiriac a încercat să-l întoarcă pe Boris Becker împotriva mea. Îi tot spunea că l-am trădat. Acesta este motivul principal pentru care ne-am despărțit. Țiriac a vrut să fie antrenor și manager în același timp, la fel cum s-a intamplat și cu Guillermo Vilas.

Țiriac a încercat să-l convingă pe Becker că nu mai sunt antrenorul potrivit pentru el. Ion mi-a zis 'Nici măcar n-ai câștigat Wimbledonul!' Asta doar pentru că el a câștigat o dată, la dublu. Mi-a zis că nu mai sunt contemporan cu tenisul, că îi trebuie cineva care a fost de clasă mondială, adică el", a povestit Gunther Bosch, într-un interviu acordat cotidianului Bild, citează ziare.com.

Boris Becker l-a demis în cele din urmă pe Bosch în 1987 și l-a luat ca antrenor pe Ion Țiriac, care era în același timp și managerul germanului.

"După atâția ani, este inimaginabil să mă întâlnesc cu Becker. Am luat-o pe căi diferite. Despre ce aș putea vorbi cu el? Despre vremurile trecute? Știți ce ar fi interesant? Să discut cu el despre despărțirea sa de Djokovic. Dacă m-ar suna, n-ar fi plăcut să-i închid telefonul în nas. I-aș spune că mă mai gândesc… Dar să-l întâlnesc ar fi dificil", a completat Gunther Bosch.

Boris Becker are în palmares 6 turnee de Grand Slam și a câștigat de trei ori Turneul Campionilor. A ramas în istorie și pentru că s-a impus la Wimbledon pe când avea doar 17 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe