Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Sport Comitetul de organizare a JO din 2020 a decis să nu mai folosească logo-ul creat de graficianul nipon Kenjiro Sano

Comitetul de organizare a JO din 2020 a decis să nu mai folosească logo-ul creat de graficianul nipon Kenjiro Sano

Un articol de: |

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de vară din anul 2020 de la Tokyo a decis să nu mai folosească logo-ul creat de graficianul nipon Kenjiro Sano, scrie AFP.

Purtător de cuvânt al Comitetului a precizat că în cursul serii va avea loc o conferință de presă, iar atunci vor fi făcute comentarile suplimentare legate de această decizie.

Cu toate acestea, renunțarea la logo-ul creat de Kenjiro Sano nu are de a face cu acuzația de plagiat venită din partea creatorului belgian al imaginii care simbolizează Teatrul din Liege, acuzație pe care designerul logo-ul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, o respinge.

"Nu am avut absolut nicio cunoștință prealabilă a desenului (logo-ului teatrului din Liege)", a scris el. "Nu m-am inspirat absolut deloc. Am vrut să omagiez emblema JO de la Tokyo din 1964 și m-am gândit mult timp și în mod profund la câteva elemente pe care aș putea să le folosesc", a explicat Sano.

La rândul său,  grafician belgian Olivier Debie a prezentat pe Facebook asemănarea dintre logo-ul teatrului din Liege, pe care el l-a imaginat, și cel prezentat recent pentru JO 2020 de la Tokyo.


Citeşte mai multe despre:   Jocurile Olimpice,   Tokyo,   2020,   logo
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Sport