Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Sport Noul imn al suporterilor echipei naționale a României a fost lansat la Casa Fotbalului: "Ale, ale, ale, ale, ale / Hai pe ei, pe mama lor” (VIDEO)

Noul imn al suporterilor echipei naționale a României a fost lansat la Casa Fotbalului: "Ale, ale, ale, ale, ale / Hai pe ei, pe mama lor” (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: frr.ro Sport

Noul imn al supoerterilor echipei naționale de fotbal a României a fost lansat, luni, la Casa Fotbalului.

Piesa este interpretată de trupa Iris, iar la prezentarea oficială a imnului au luat parte membrii trupei, precum și preșeintele FRF, Răzvan Burleanu.

Însă, acest imn l-a pus în încurcătură pe președintele Federației Române de Fotbal, care a fost pus să explice ce caută în piesă versul ”pe ei, pe mama lor”, precum și un slogan similar cu al liderului fascist Mussolini.

"Ale, ale, ale, ale, ale / Hai pe ei, pe mama lor / Ale, ale, ale, Hai România / Astazi vrem victorie / Ale, ale, ale, Hai România, / Ori murim, ori câștigăm", sunt versurile ultimului refren al imnului compus de membrii trupei Iris, la solicitarea FRF.

Potrivit lui Rafael, solistul trupei Iris, versul a fost introdus ulterior, la solicitarea expresă a reprezentanților suporterilor.

"Acolo este pasajul suporterilor, au insistat și s-au luptat să existe pasajul acesta. Noi din respect pentru ei l-am adăugat. Am avut câteva discuții cu suporterii, dar și cu legende ale fotbalului care ne-au mai dat câteva sugestii. Reprezentanții suporterilor și-au dorit să fie ceva care să-i reprezinte, ceva puţin iesit din peisaj. Nu e o aluzie la lucruri negative, pur și simplu înseamnă că și pe adversari și pe mamele lor. Pe tot neamul lor. Trebuie sa-i convingem că noi vom câștiga. Este cadoul meu de bun venit în trupa Iris, le mulțumesc colegilor că m-au ajutat să îndeplinesc acest vis al meu, de a cânta imnul echipei naționale de fotbal a României. Speram ca până la meciul cu Ungaria să-l învețe toți suporterii", a spus Rafael.
Cât despre ultimul vers "ori murim, ori câștigăm" și o posibilă legătură cu unul din sloganurile liderului fascist italian Benito Mussolini, Burleanu a spus că noul imn al naționalei nu are nicio conotație politică.

"Vă asigur că nu are nicio conotație politică sau discriminatorie și nici Federația Română de Fotbal și nici formația Iris nu s-ar fi gândit la așa ceva. Pot să remarc că am văzut persoane care încearcă să ducă în derizoriu acest proiect, încercând să facă o similitudine între acest mesaj de forță și nu ştiu ce mesaj al unui lider fascist. Dacă e să ne uităm la nuanța întregului mesaj al imnului, o să vedem că același mesaj se găsește în imnul național Deșteaptă-te române!. Există întotdeauna câțiva semidocți de serviciu aflați într-o vânătoare de vrăjitoare imaginară", a precizat Burleanu.
 

Iris - Hai România!Naționala are imn


Citeşte mai multe despre:   nou imn,   superteri,   echipa nationala a Romaniei,   imn lansat,   Casa fotbalului
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Sport