Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Sport România va avea primul fotbalist străin în naționala de fotbal. Acesta este un fan al mâncărurilor românești

România va avea primul fotbalist străin în naționala de fotbal. Acesta este un fan al mâncărurilor românești

Un articol de: |
Foto: clujmanifest.ro Sport

Preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal ar putea aduce debutul în naționala de fotbal a României, nu doar a selecționerului german Christoph Daum, dar și a primului jucător străin din istoria naționalei, Mario Camora.

Portughezul de 29 ani, care este văzut de mulți drept cel mai bun fundaș stânga din campionatul intern a declarat “Azi sau mâine vor ajunge ultimele documente. Am înţeles că a vorbit cineva de la Federaţie la club, dar nu ştiu mai mult. Când mi-au cerut documentele cei de la club am simţit o mare emoţie în inimă”, pentru Prosport.

Citește și: Mihai Zmărăndescu a câștigat primul său titlu MMA din carieră. Mesaj pentru tata și fani Biserica Ortodoxă refuză canonizarea Regelui Mihai: nu îndeplinește o condiție Ce-au crescut copiii Nicoletei Luciu! Fetița e superbă cu părul lung, iar băieții nu-i mai recunoștiAccidentare cumplită pentru un cunoscut fotbalist român: Sportivul va sta departe de teren pentru cel puțin șase luni (VIDEO)

Cetăţenia română, acordată la cerere, are nişte reguli stricte care trebuiesc respectate. Un cetăţean străin care aderă la dobândirea cetăţeniei trebuie să locuiască “în condiţiile legii pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi convieţuieşte cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data casatoriei”, scrie legea nr. 21/1991 republicată în 2010. Chiar dacă nu locuieşte în România de 8 ani şi nu e căsătorit cu o româncă, Mario Camora beneficiază de excepţiile legii, care înjumătăţesc această perioadă în cazul în care “solicitantul este o personalitate recunoscută pe plan internaţional”. Recunoaşterea internaţională, în cazul lui Camora, vine din cele 15 partide jucate cu CFR în cupele europene.

Acesta a vorbit și despre bucătăria românească, declarându-se un fan al sarmalelor, slăninei și a salatei de vinete pe pâine.

Citeşte mai multe despre:   fotbal,   mario camora,   echipa nationala de fotbal,   bucatarie romaneasca,   naturalizare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Sport