Se pregătește înlocuirea lui Christoph Daum de pe banca echipei naționale: Un cunoscut antrenor străin cu experiență în Liga 1, pregătit să îi ia locul

Se pregătește înlocuirea lui Christoph Daum de pe banca echipei naționale: Un cunoscut antrenor străin cu experiență în Liga 1, pregătit să îi ia locul

Ratarea calificării la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018 din Rusia pare să îi aducă finalul șederii pe banca naționalei selecționerului Christoph Daum.

Iar unul numele vehiculate pentru a prelua funcția de selecționer al naționalei este cel al tehnicianului italian Walter Zenga. De alftel, acesta a afirmat că s-a mai înțeles cu Răzvan Burleanu pentru a prelua această funcție chiar înainte de numirea lui Daum, doar că președintele FRF s-a răzgândit.

"Nu că am avut contact, eu am fost clar…clar am vorbit. Eram comentator la Rai, la Campionatul European şi a rămas că ne vedem sâmbătă la Bordeaux pentru Italia – Germania şi apoi ne întoarcem împreună duminică. Luni urma să facem conferinţa de presa", a spus Zenga pentru Digisport, pentru ca apoi să explice de ce nu a mai ajuns pe banca tricolorilor: "Vineri am primit mesaj de la domnul Burleanu care mi-a zis că închidem aici pentru că are altă opţiune: Daum".

În schimb, Walter Zenga afirmă că nu este supărat pe Burleanu pentru cum a renunțat la numirea sa și ar accepta în cazul unei noi propuneri să devină antrenorul naționalei.

"Cu un antrenor care nu ştie, care nu se pricepe la fotbalul din România e greu. El nu ştia cum e mentalitatea jucătorului şi ăsta e un handicap. Eu mă simt pregătit pentru a deveni antrenor de echipă naţională. Nu e uşor, trebuie să ai multă experienţă", a precizat tehnicianul italian.

Walter Zenga a mai pregătit în România, antrenând în trecut FC Național, Steaua și Dinamo. Acum, este liber de contract după despărțirea de trupa engleză Wolverhampton.

Urmăriți B1TV.ro și pe