Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Sport Sud-africanul Oscar Pistorius, primul sportiv din istorie cu picioarele amputate care a evoluat la Jocurile Olimpice

Sud-africanul Oscar Pistorius, primul sportiv din istorie cu picioarele amputate care a evoluat la Jocurile Olimpice

Un articol de: |
Foto: telegraph.co.uk Sport

Sud-africanul Oscar Pistorius a devenit primul sportiv din istorie cu picioarele amputate care a evoluat la Jocurile Olimpice. Pistorius, care poartă proteze din fibră de carbon la ambele picioare, s-a calificat la Londra în semifinale la proba de alergare de 400 de metri, clasându-se pe locul doi în seria sa.

El a mai participat la Jocurile Paralimpice din 2004 de la Atena şi din 2008 de la Beijing. În vârstă de 25 de ani, sportivul sud-african s-a născut cu o malformaţie congenitală, astfel că la 11 luni i-au fost amputate ambele picioare.

Pistorius intenţionează să participe şi la Jocurile Paralimpice de la Londra, care vor avea loc în perioada 29 august - 9 septembrie. Aici va trebui să-şi apere trei titluri, la probele de alergare de 100, 200 şi 400 metri plat.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Sport