Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Vedete B1 TV

IRINA PETRARU

Prezinta: ROMÂNIA, ACUM

Ce vrei să te faci când vei fi mare? Actriţă, spuneam. Era prin anii ’80, când a fi prezentator de ştiri însemna să dai socoteală pentru fiecare cuvânt, să vorbeşti despre realizările comunismului şi despre depăşirea planului la hectar şi în fabrici, într-un decor cenuşiu. Un om cenuşiu, parcă fără trăsături şi sentimente, fără modulaţii ale vocii, ca un cyborg. O privire rece, în ton cu frigul din casele cu calorifere îngheţate, de decor. Habar nu avea nimeni că se poate şi altfel.
Acum 20 şi ceva de ani nimeni nu credea că vom trăi liberi şi că vom avea democraţie. Iar eu nu aş fi bănuit că voi ajunge să văd lucrurile evoluând sub ochii mei. Guverne schimbate, miniştri debarcaţi din posturile lor în urma unor dezvăluiri de presă, autorităţi puse în mişcare la simpla vedere a unei camere de luat vederi. Am şansa de a le vedea pe toate acestea şi de a transmite în direct cele mai importante evenimente. E un spectacol uluitor, nesfârşit, fără replici învăţate pe de rost, fără regie.
Şi uite aşa mi-am îndeplinit dorinţa din copilărie, dar am avut norocul de a merge şi mai departe. Am şansa de a învăţa şi de a fi înconjurată de cei mai buni, cei care m-au încurajat cu fiecare pas pe care l-am făcut ca jurnalist de televiziune. Am privilegiul să fiu parte din acest spectacol neprevăzut şi să fac, din punctul meu de vedere, cea mai frumoasă meserie din lume.

Data şi locul naşterii: 13 decembrie 1978, Botoşani
 Galerie foto
  • IRINA PETRARU


Alte vedete