Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Emisiuni Editie de pranz Băsescu s-a înșelat: Igaș n-a învățat legea

Băsescu s-a înșelat: Igaș n-a învățat legea

Un articol de: - 25 Mai 2011, 15:16
Băsescu s-a înșelat: Igaș n-a învățat legea Editie de pranz
Am înțeles că juriștii din Ministerul de Interne se dau de ceasul morții să găsească soluții legale, ca să repare accidentul de marți din Camera Deputaților, unde a fost respinsă legea prin care urmau să fie disponibilizați aproximativ 10.000 de polițiști. Se gândesc la ordonanțe de urgență, la asumări de răspundere a guvernului în parlament și alte astfel de bazacvonii.  Sincer, nu înțeleg de ce atâta tevatură.

În OUG 30/ 25 aprilie 2007 (OUG 30/2007) privind organizarea și funcționarea Ministerului Internelor și Reformei Administrative, aliniatul 2, se precizează că ”Structura organizatorică și efectivele Ministerului Internelor și Reformei Administrative se aprobă prin hotărâre a Guvernului”.  Deci ministrul Traian Igaș nu trebuie decât să scrie o hotărâre de guvern și să se ducă cu ea la Palatul Victoria. Un nou exemplu că România nu duce lipsă de legi, ci de politicieni care să le aplice. Pardon, care să le citească mai întâi.

Mi-aduc aminte că, în momentul numirii lui Igaș la MAI, președintele Traian Băsescu declara: "Vreau să cred că acest jurist tânăr care este Igaş şi pe care văd că mulţi jurnalişti încearcă să-l minimalizeze, chiar şi generali, chestori. Băiatul ăsta a învăţat legea şi sper să le-o aplice de sus până jos în mod egal, sper să nu se înconjoare de un grup de generali care să îi arate ei cum vrea poporul poliţistul". Se pare că Băsescu s-a înșelat amarnic.