Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Emisiuni Editie de pranz Boc și-ar da demisia, dar nu are majoritate

Boc și-ar da demisia, dar nu are majoritate

Un articol de: - 24 Mai 2011, 15:04
Boc și-ar da demisia, dar nu are majoritate Editie de pranz
Premierul Emil Boc este dispus, se pare, să plece din fruntea guvernului (în ciuda declarațiilor sale că partidul poate fi condus prin delegați). Mai multe surse mi-au confirmat informația. Este dispus să lase locul unui tehnocrat, pentru a relansa imaginea actului de guvernare, așa cum vrea Traian Băsescu. Problema este că în prezent, dacă Emil Boc pleacă de la Palatul Victoria, nu există certitudinea trecerii unui nou guvern prin parlament și, implicit, instalarea  tehnocratului. 

Cu atât mai mult după ziua de astăzi, după ce  Camera Deputaților a respins legea prin care urmau să fie disponibilizați aproximativ 10.000 de angajați din Ministerul de Interne. Viitorul nu sună deloc bine pentru guvernul Emil Boc. Nu trebuie uitat că legea care interzice predarea istoriei și geografiei în limba maternă trebuie să treacă de votul Senatului, care este cameră decizională. Legea este o condiție esențială pentru rămânerea UDMR în arcul guvernamental. Se știe că majoritatea parlamentară în Senat este foarte foarte ”subțire”, puterea având doar un vot în plus. Este nevoie să trădeze un singur senator al puterii și să aprindă astfel fitilul coaliției de guvernământ.

O altă problemă delicată în coaliție este legea votului prin corespondență. UDMR nu o vrea, pentru că orice lărgire a bazinului electoral scade automat procentul Uniunii, care reușește cu greu să depășească 5%. Se anunță vremuri grele pentru Emil Boc.


Foto: EVZ