Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Emisiuni Editie de pranz Îmi place Radu Banciu!

Îmi place Radu Banciu!

Un articol de: - 04 Mai 2011, 18:20
Îmi place Radu Banciu! Editie de pranz
Îmi place Radu Banciu. Nu o spun abia acum, de când am devenit colegi la B1TV. Am spus-o mai demult într-un articol scurt în care i-am făcut și un reproș. Mi se părea atunci că se irosește dacă își exersează ironia tăioasă pe niște fotbaliști decerebrați, care nu înțelegeau mare lucru. De când face ”Razii de noapte” cu Radu Naum (un tip ok dar nu foarte acid), mulți dintre partenerii de conversație ai lui Radu Banciu au creier, iar ironia sa devine mult mai eficientă, enervează și provoacă o reacție din partea victimei. 

Marți seară Radu Banciu a stat de vorbă cu un tip cu creier, într-o cantitate medie, care crede despre sine că este genial : Florin Piersic.   Pe Florin Piersic Jr. l-am considerat întotdeauna un individ de o substanță culturală aproximativă, dar excesiv de arogant. Sunt absolut convins că își consideră partenerii de dialog niște oameni nedemni să se hrănească cu înțelepciunea lui profundă. Nu că ar fi fost vorba de așa ceva. Pe Piersic l-a scos din sărite marți seară următoarea frază a lui Radu Banciu: ”Spre deosebire de cărțile scrise de tine, cărțile lui Eugen Ionescu pot fi citite și cu voce tare”.

Ultragiat că este comparat cu părintele teatrului absurd, Piersic a rostit o replică absurdă, dar lipsită de orice valoare literară: ”Da, dar Ionescu a scris piese de teatru”. Alo, domnu Piersic jr.! Cărțile lui Ionescu pot fi citite și cu voce tare pentru că sunt geniale. Așa cum nu este cartea dvs. ”Romantic porno” 

Rămas fără argumente și rănit în orgoliul său incomensurabil și gratuit, Piersic-ăl-mic, la sfat, i-a zis lui Radu Banciu că este ”de rahat”. Ca orice golănaș al cărui suprem argument este pumnul. Apoi a plecat din emisiune. No comment!