Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Emisiuni Editie de pranz O altă Realitate. Schizoidă...

O altă Realitate. Schizoidă...

Un articol de: - 04 Mai 2011, 16:18
O altă Realitate. Schizoidă... Editie de pranz
Gata? Asta a fost tot? Doar atât trebuie făcut pentru ca postul Realitatea TV să se recredibilizeze? E suficient ca Sorin Ovidiu Vîntu să-i vîndă lui Elan Schwartzenberg pentru ca Realitatea TV să se transforme într-o televiziune  ”mai curată, mai uscată”? Se pare că da. Brusc, odată cu vînzarea postului, orice discuție despre presiunile editoriale, despre încălcarea normelor deontologice, despre servirea defectuoasă a interesului public au dispărut în neant. Instantaneu.

Nu vreau să vorbesc despre ziariștii postului. Mulți dintre ei sunt persoane mai mult decât onorabile. Altii au copii de crescut și închid ochii strângând din dinți la terfelirea profesiei de jurnalist de către o șleahtă de șefi îmbuibați de Vîntu cu salarii nesimțite (vorba lui Emil Boc). Nu vreau să vorbesc nici de ziariștii care, pentru 30.000 de arginți, s-au transformat în slugi obediente ale patronilor. Și când spun asta mă gândesc la celebra batistă a mult mai celebrului SOV.

Nu vreau să vorbesc nici despre Elan Schwartzenberg. Prefer să aștept să văd cum se va comporta cu ziariștii. A spus că Realitatea TV este cea mai importantă afacere din viața lui. Nu știu dacă va intra cu cizmele de cauciuc în politica editorială a postului. Văd doar că depune eforturi susținute să demonstreze că nu o va face.

Vreau să vorbesc despre managerul postului. Despre Sebastian Ghiță. De fapt, nu vreau să vorbesc nici despre el. Vreau doar să reamintesc o bucată din celebrul dialog dintre ”golanul cel bătrân” și ”golanul cel tânăr”. Pentru mine, discuția asta este cea mai bună dovadă că la Realitatea TV nu s-a schimbat mare lucru. Mentalitatea lui Ghiță care transpare din acest dialog  este  nocivă și de un cras dispreț la adresa profesiei de jurnalist.

Dacă doriți să recitiți:

”SOV    Deci, mamă, nu mă amestec în nimic. Vezi, în schimb, că avem mari probeleme pe prime-time la rating. Mari, mari..
 
SG       Implementăm toate alea care le-aţi zis..
 
SOV    Ma, mamă, nu că am zis...
 
SG       Îl aducem pe Cosmin ăla lângă Laura..da’s ciufuţi toţi, îs scandalagii.. nimeni nu vrea să nu facă alea, toţi vor, dar problemele sunt acuma...şi ştiţi bine. Aia, Creţuleasca, nu vrea nu ştiu ce, Laura Chiriac nu vrea nu ştiu ce.. Io doar aflu de ele, că le-am zis “faceţi, mă, ceva!” Nici nu pot să mă duc la toţi să le zic “vă f... în gură, vă dau afară” .. Ăia zic “hai, mă lasaţi-ne în pace, după ce ne-aţi f... atâta..Foto: evz.ro