Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Piata muncii Emil Boc și reprezentanții FMI au convenit să mențină prevederea creșterii ușoare a salariilor și pensiilor

Emil Boc și reprezentanții FMI au convenit să mențină prevederea creșterii ușoare a salariilor și pensiilor

Un articol de: - 02 Feb 2012, 21:07
Emil Boc și reprezentanții FMI au convenit să mențină prevederea creșterii ușoare a salariilor și pensiilor Foto: sfin.ro Piata muncii

Premierul Emil Boc și reprezentanții FMI au convenit, joi, să păstreze în scrisoarea de intenție prevederea prin care salariile și pensiile pot fi majorate ușor pe parcursul anului curent, potrivit Mediafax.

Aceasta măsură va fi aplicată doar dacă contextul economic o va permite, o decizie concretă în acest sens nefiind luată încă.

"Guvernul şi FMI au convenit ca prevederea legată de salarii şi pensii din scrisoarea precedentă să fie menţinută şi în noua scrisoare pe care Executivul o va înainta Fondului şi Comisiei Europene, ca o garanţie a faptului că cele două părţi nu exclud varianta unei creşteri moderate, dacă evoluţia economiei în primul trimestru va asigura veniturile necesare. Nu a fost însă luată o decizie concretă în privinţa unei eventuale majorări", au declarat surse oficiale.

Premierul a fost mandatat să discute cu reprezentanții FMI posibilitatea creșterii pensiilor și salariilor începând cu luna aprilie.

Emil Boc a declarat însă că Guvernul va lua în calcul o uşoară recuperare salarială în sectorul public şi indexare a pensiilor, dar numai condiţionat de stabilitate şi creştere economică, fără să se angajeze în măsuri populiste care pot destabiliza ţara.

Citeşte mai multe despre:   Premierul Emil Boc,   FMI,   pensii,   salarii,   majorare