Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri 360 de grade Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum ne pregătim spiritual în lupta cu bolile, cum ne gestionăm frica (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum ne pregătim spiritual în lupta cu bolile, cum ne gestionăm frica (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Apr 2021, 23:23
Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum ne pregătim spiritual în lupta cu bolile, cum ne gestionăm frica (VIDEO) 360 de grade

Alina Bădic și invitata sa, doctorul Adriana Celebidache, au discutat, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii 360 de grade, despre cum trebuie să ne gestionăm frica atunci când avem o afecțiune și trebuie să ajungem la medic.

 

Cum ne gestionăm frica -  Subiect abordat în cadrul emisiunii ”360 de grade

 

„Ca medic și ca om, după mine cel mai mare pericol e frica. Chiar și în tratamentele noastre sunt pacienți cărora le e frică și pacienți ce vin cu încredere și fără frică. Deci, din experiența mea de 30 de ani, le spun pacienților că, în general, la cei cărora le e frică tratamentele devin din ce în ce mai complicate - de ce ți-e frică nu scapi. Ar fi bine... să fie ușor mai relaxați.

Când ne e frică, cantitatea de adrenalină din sânge e destu de mare, supui organismul la un efort permanent. Ți-e frică dacă vii la dentist... În pandemie am observat că cei care au făcut COVID - eu nu am făcut COVID, sunt vacinată - dar cei care au făcut COVID au cedat, în general, cei cărora le-a fost frică. Frica a venit foarte mult și din cauza faptului că sunt izolați când intră în spital. Nemaifiind în contact cu familia, au senzația că sunr abandonați, singuri cu boala și atunci frica plusează. 

La un pacient căruia îi e frică și anestezia prinde mai greu. De asta, de multe ori, noi, ca medici, putem să le dăm înainte de tratament un ansiolitic, cam cu 20 de minute înainte de anestezie. Se numește preanestezie și atunci ei nu mai sunt așa agitați și ne ajută în tratament - anestezia prinde, toată lumea e mai relaxată”, a explicat doctorul Adriana Celebidache, în emisiunea ”360 de grade”, moderată de Alina Bădic.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeşte mai multe despre:   360 de grade,   Alina Badic,   gestionarea fricii,   frica,   boli