Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri 360 de grade Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Despre Învierea Domnului și „aluatul din care este făcută întreaga creație”, Lumina (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Despre Învierea Domnului și „aluatul din care este făcută întreaga creație”, Lumina (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 02 Mai 2021, 15:26
Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Despre Învierea Domnului și „aluatul din care este făcută întreaga creație”, Lumina (VIDEO) foto: captură B1 TV 360 de grade

Alina Bădic și invitații săi au discutat, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, chiar de Înviere, despre Lumina Sfântă și sacrificiul lui Iisus Hristos. Invitații săi au fost Ingrid Baciu, Lucrețiu Tudoroiu și Sorin Dinea, care a declarat că „Lumina este aluatul din care este făcută întreaga creație”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ediție specială „360 de grade” cu Alina Bădic, de Înviere. „Lumina este aluatul din care este făcută întreaga creație”

 

„Ce este Lumina care se pogoară de Paști. Care este sensul Înălțării, dar al Sacrificiului lui Hristos. Cum ar fi trebuit să iasă fiecare creștin din perioada de Post din punct de vedere spiritual. Suntem mai puri, suntem la fel? Dacă da, câte din Învățăturile lui Hristos sunt învățate? Adevărul, dincolo de formalism. Lumina din noi. Înțelepciunea luminii. Vine când vrea ei, când i se creează condiții. Iubirea și lumina. Iubirea, văzută ca o formă de emisie necondiționată de lumina personală”, a declarat Alina Bădic, în introducerea emisiunii.

Sorin Dinea a subliniat că Paștele și Crăciunul nu ar trebui privite separat.

„E interesant de văzut cum Sărbătoarea de astăzi se leagă de Crăciun, adică n-ar trebui privită cumva separat. Atunci a coborât Lumina pe Pământ – acum, după crucificare, s-a întunecat totul pentru că Lumina a plecat de pe Pământ și ne-a lăsat cum eram, dar după Înviere a revenit în plenitudinea ei. Totul e un joc de Lumină. Mai scurt, Lumina este aluatul din care este făcută întreaga creație. Fără Lumină nu putem trăi, fără Lumină nu putem exista – iar când spun Lumină aici, nu mă refer la becuri, neoane și lumina asta materială care circulă cu 300.000 de kilometri pe secundă. Mă refer la acea Lumină a Duhului, la acea lumină necreată, la acea strălucire interioară a fiecăruia, care nu se vede, dar se simte. Adică se vede, dar nu toată lumea o poate vedea. Ea se simte. Prezența unui om luminat o percepi imediat și o cauți instinctiv, deci până la urmă avem de-a face cu o sărbătoare a luminii. Iată cum pentru a ne mai dovedi ceea ce poate nu mai trebuie dovedit, în fiecare an, la Mormântul Sfânt coboară Sfânta Lumină, care este imaterială la început”, a declarat Sorin Dinea.

Citeşte mai multe despre:   Alina Bădic,   Ediție specială „360 de grade”