Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri 360 de grade Ediție specială ”360 de grade”: Rostirea anumitor sunete poate avea efect terapeutic pentru unele zone ale corpului (VIDEO)

Ediție specială ”360 de grade”: Rostirea anumitor sunete poate avea efect terapeutic pentru unele zone ale corpului (VIDEO)

Un articol de: - 17 Iul 2016, 16:56
Ediție specială ”360 de grade”: Rostirea anumitor sunete poate avea efect terapeutic pentru unele zone ale corpului (VIDEO) Foto: B1 TV 360 de grade

Alina Bădic a vorbit în ediția specială de sâmbătă a emisiunii „360 de grade”, alături de invitații săi,  cristaloterapeutul Ruxandra Benga, terapeutul Bogdan Dragoș Cristian și psihologul Mădălin Bratu, despre terapia prin sunete.

Rostind anumite sunete se acționează direct și pot fi terapeutice pentru diferite zone ale corpului.

”Terapia prin sunete provine din zona asiatică. Ei au constatat că în momentul în care un om suferă de o anumită boală, durerea provocată de acea boală provoacă un sunet, care este același pentru toate popoarele și care poate fi folosit drept terapie.

Este important de știut că în momentul în care învățăm vocalele, aceastea sunt foarte simple și le putem folosi cu succes în orice moment al zilei, spuse cu un ton scăzut”, a explicat Ruxandra Benga.

”Vocala «A» stimulează partea superioară a corpului, acționează asupra creierului, îmbunătățind foarte mult memoria, capacitatea de concentrare și îmbunătățind vederea și auzul.

Pentru rinichi putem vorbi și de «U» prelung care vindecă afecțiunile pe meridianul rinichiului.

Vocala «E» peronunțată prelung are legătură cu afecțiunile din zona gâtului. În momentul în care avem chiar și probleme de comunicare, putem exersa acest «E» prelung. Vocala «E» este foarte utilă în momentul în care suntem răciți, în momentul în care avem boli ale gâtului.

«I» este o vocală extraordinar de importantă pentru că activeaază meridianul inimii. Este vocala care ține de afectivitate. Un «I» pronunțat prelung ne va deschide chakra inimii, aduce în aură mai multe expansivitate și ne va ajuta să ne expliram cu mai multă usurință afectivitatea, să primim și să dăruim iubire”, a mai explicat cristaloterapeutul Ruxandra Benga.

Ediție specială ”360 de grade”: Rostirea anumitor sunete poate avea efect terapeutic pentru unele zone ale corpuluiCarantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Citeşte mai multe despre:   editie speciala,   Alina Badic