Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 ALEGERI LOCALE 2020 | Ce program au secțiile de votare. Cum afli secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia

ALEGERI LOCALE 2020 | Ce program au secțiile de votare. Cum afli secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Sep 2020, 08:55
ALEGERI LOCALE 2020 | Ce program au secțiile de votare. Cum afli secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia Alegeri locale 2020

Aproximativ 19 milioane de români sunt așteptați duminică, 27 septembrie 2020, la vot. Cetățenii își aleg primarii, consilierii locali şi judeţeni şi preşedinţii de consilii judeţene, procesul de votare urmând să se desfăşoare în condiţii foarte stricte, impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19. Au fost înregistrate în total peste 250.000 de candidaturi.  

Ce program au secțiile de votare 

Votarea are loc în aproape 19.000 de secții de votare, din cele 41 de județe, plus Municipiul București.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 și se închid la ora 21.00.

În țară, alegătorul va primi 4 buletine de vot: pentru primar, pentru consiliul local, pentru consiliul județean și pentru președintele consiliului județean.

În București, cei care vin la vot primesc tot 4 buletine. De această dată pentru primarul general, pentru primarul de sector, pentru Consiliul General al Capitalei și pentru consiliul local al fiecăruia din cele șase sectoare.

 


 A rămas fără cuvinte. Soţul i-a cerut DIVORȚUL după ce nevasta i-a trimis POZA ASTA pe Whatsapp! Semnul că-l ÎNȘELA era în faţa ochilor

Cum afli secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia

 

 

 

La Alegerile locale 2020 puteți afla secția de votare la care sunteți arondați și adresa acesteia de pe registrulelectoral.ro. Este necesară completarea a trei câmpuri:

  • CNP - codul numeric personal

  • Numele de familie

  • Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

Pentru a vă putea exprima dreptul de vot la Alegerile locale 2020 este important să țineți cont de programul secțiilor de votare, să aveți actul de identitate și să mergeți la secția la care sunteți arondat. Având în vedere situația actuală, accesul în incinta secție este permis doar cu masca de protecție pentru față.


 

1,83% dintre români au votat până la ora 8.00


 

Prezența la vot în prima oră de la deschiderea procesului de votare este  de 1,83%, potrivit datelor transmise de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).  302.585 de români au votat în prima oră după deschiderea urnelor.

Spre comparație, la precedentele alegeri locale, cele din 2016, prezența la vot a ora 8.00 era de 1,85% la nivel național. La localele din 2016, prezența la vot, la nivel național a fost de 48,44%. În Capitală, în urmă cu patru ani au votat 33,23% dintre alegători.

La alegerile locale, cetăţenii vor primi patru modele de buletine de vot aşa cum au fost ele aprobate de Autoritatea Electorală Permanentă. Acum, spre deosebire de alte alegeri, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul sau municipiul în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa şi numai la secţia de votare la care este strada sau localitatea de reşedinţă.

Primarii, preşedinţii de consilii judeţene și membrii consiliilor locale și județene sunt aleşi într-un singur tur de scrutin, fiind declarat câştigător acel candidat care a obţinut majoritatea simplă a voturilor din circumscripţia electorală locală, fără să se mai organizeze un al doilea tur de scrutin.


 

Citeşte mai multe despre:   alegeri locale 2020,   sectii de votare,   buletin de vot