Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Alegeri locale 2020. Documentul de care ai nevoie pentru a vota în alt oraș decât cel de domiciliu

Alegeri locale 2020. Documentul de care ai nevoie pentru a vota în alt oraș decât cel de domiciliu

Un articol de: Andrei Vlad - 02 Sep 2020, 16:15
Alegeri locale 2020. Documentul de care ai nevoie pentru a vota în alt oraș decât cel de domiciliu FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea Alegeri locale 2020

La alegerile locale stabilite pentru data de 27 septembrie 2020, cetățenii români își vor putea exercita dreptul la vot în altă localitate decât în cea în care au domiciliul, în baza unui alt document, pe lângă cartea de identitate. 

Românii cu drept de vot nu vor putea vota oriunde s-ar afla în ziua de 27 septembrie, ci doar în localitatea unde au domiciliul sau reședința. Excepție face viza de flotant, documentul cu ajutorul căruia se poate vota pe listele permanente.

Important de luat în vedere este faptul că termenul pentru a fi inclus în Registrul Electoral e 4 septembrie. Astfel, cei care doresc să voteze trebuie să depună până la această dată la primărie o cerere în acest sens.

Potrivit legislației, tot în baza vizei de flotant se poate vota, însă pe lista suplimentară, dacă nu s-a depus cerere de înscriere în registrul electoral din localitatea respectivă.

 

Rezultatele alegerilor locale 2020, anunțate pe 28 septembrie

 

Buletinele de vot vor fi tipărite în data de 22 septembrie, pe data de 26 septembrie, ora 07:00 se va încheia campania electorală, iar alegerile vor avea loc pe data de 27 septembrie, în intervalul orar 07:00 - 21:00. Pe data de 28 septembrie vor fi numărate voturile, vor fi încheiate procesele verbale și vor fi totalizate voturile exprimate și atribuite mandatele. 

Organizarea alegerilor locale din 2020 costă 966,2 milioane de lei, adică aproape 200 de milioane de euro. 776 de milioane de lei merg pentru organizarea secțiilor de vot în teritoriu, prin Ministerul Afacerilor Interne și prefecturi. 

Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeşte mai multe despre:   alegeri,   alegeri locale 2020