Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Alegeri locale 2020. Două dosare penale pentru nereguli la vot în Prahova

Alegeri locale 2020. Două dosare penale pentru nereguli la vot în Prahova

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Sep 2020, 16:07
Alegeri locale 2020. Două dosare penale pentru nereguli la vot în Prahova Alegeri locale 2020

Anchetatorii au deschis, duminică, două dosare penale care vizează frauda la vot și împiedicarea exercitării drepturilor electorale, ca urmare a sesizării unor nereguli în desfășurarea procesului de votare. Faptele s-ar fi petrecut la secții din Măneciu și Băicoi, potrivit Agerpres.

Prahova: Două dosare penale pentru nereguli la vot

 

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează că un alegător a sesizat faptul că la Secția de votare 476 din Măneciu un membru din comisia de votare ar fi înmânat patru buletine de vot unui cetățean, iar în buletinul de vot se aflau împăturite alte trei buletine de vot pentru președintele Consiliului Județean, fără a avea ștampila de control.

„La faţa locului s-a deplasat echipa de verificare, se relaţionează cu Parchetul, sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, conform articolului 387 din Cod Penal”, precizează autoritățile.

Liliana Minculescu, purtător de cuvânt al Biroului Electoral Județean, a precizat că membrul  comisiei de votare nu a fost înlocuit, iar cercetările sunt în derulare.

Totodată, un alt dosar penal a fost deschis ca urmare a faptului că un cetățean în vârstă de 75 de ani, care a votat la Secția 185 din Băicoi, ar fi spus comisie, după exercitarea votului, că pe buletinul de vot este deja pusă ştampila pe un candidat. Buletinul în cauză a fost anulat, bărbatul a primit alt buletin de vot şi a votat din nou.

Chiar și în acest caz s-a luat legătura cu procurorii, fiind deschis un dosar de cercetare conform articolului 385 din Cod Penal, ce se referă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Mai mult decât atât, la Mizil şi la Ciorani au fost probleme legate de existenţa unor afişe electorale care erau lipite pe un panou, respectiv pe un imobil aflat în construcţie în apropierea secţiilor de votare.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, acestea au fost îndepărtate de membrii secţiilor de votare. 

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00. Până la ora 16.00, la nivel național s-au prezentat la urne 30,94% dintre alegători, adică 5.662.054 de cetățeni.

BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Citeşte mai multe despre:   Stiri Prahova