Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Peste 1.000 de deținuți vor vota din închisoare

Peste 1.000 de deținuți vor vota din închisoare

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Sep 2020, 18:12
Peste 1.000 de deținuți vor vota din închisoare Alegeri locale 2020

Peste 1.000 de deţinuţi vor vota în închisoare. Administraţia Naţională a penitenciarelor a declarat că în fiecare unitate penitenciară unde se află persoane cu drept la vot va fi amenajat un spaţiu special pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, potrivit ANP.

În data de 27 septembrie, pot vota doar persoanele deţinute care nu şi–au pierdut drepturile electorale şi care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea sau sectorul din municipiul Bucureşti, ori pe raza căruia se află penitenciarul, conform ANP.

Din aproape 21.000 de persoane private de libertate în penitenciarele din România, 1.193 au drept de vot la alegerile locale, iar dintre aceștia, 1.092 și-au exprimat în scris intenția de a vota. 

De asemenea, pe durata procesului de vot, în unităţile subordonate ANP vor fi respectate măsurile recomandate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, precum purtarea măştii de protecţie, vor fi supuşi triajului epidemiologic la intrarea în unitate şi vor completa chestionarul COVID-19 şi va fi respectată distanţarea fizică.


 

Citeşte mai multe despre:   alegeri locale 2020