Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 ALEGERI LOCALE 2020 / Sector 1: Validarea mandatului lui Clotilde Armand, amânată

ALEGERI LOCALE 2020 / Sector 1: Validarea mandatului lui Clotilde Armand, amânată

Un articol de: Traian Avarvarei - 12 Oct 2020, 14:27
ALEGERI LOCALE 2020 / Sector 1: Validarea mandatului lui Clotilde Armand, amânată Alegeri locale 2020

Scandalul alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei continuă. Magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au decis, luni, amânarea validării mandatului câștigat de Clotilde Armand.


 

Validarea mandatului lui Clotilde Armand, amânată


 

Mandatul candidatului USR-PLUS, Clotilde Armand, care a obținut cele mai multe voturi la alegerile din 27 septembrie 2020 nu a fost însă validat.

Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Sectorului 1, iar situația urmează a fi dezbătută din nou miercuri.

Totodată, instanța a decis să judece separat validarea mandatelor consilierilor locali. Acest lucru va fi discutat tot miercuri.

 

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins renumărarea voturilor la Sectorul 1

 

 

Amintim că un scandal a izbucnit în Sectorul 1, unde Dan Tudorache nu își recunoaște înfrângerea la alegerile lcoale din 27 septembrie, unde a candidat din partea PSD pentru un nou mandat de edil. Acesta acuză fraudarea voturilor și a depus o plângere la SIIJ împotriva preşedintelui biroului electoral de sector.Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins, duminică, renumărarea voturilor în Sectorul 1, informează Agerpres. „Ca urmare a analizei contestaţiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt neîntemeiate” , se preciează în hotărârea BEM, potrivit sursei citate anterior.

Todoată, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti "apreciază că eventuala încălcare a legii (în cauză, a dispoziţiilor art.93 şi 94 din Legea nr.11512015) putea fi sesizată prin procedura reglementată de art. 95 alin. (1) - (3) din Legea nr. 115/2015, respectiv prin formularea unor întâmpinări şi, după caz, a unor contestaţii, mijloace legale aflate la îndemâna reprezentanţilor competitorilor electorali - membri sau delegaţi, precum şi a candidaţilor care, potrivit legii, au avut dreptul să asiste la operaţiunile de votare şi la cele ulterioare votării, şi prin intermediul cărora ar fi fost posibilă înlăturarea oricărui dubiu generat de eventuale inexactităţi sau nereguli de consemnare a rezultatului votului".


 

Citeşte mai multe despre:   alegeri in Sectorul 1,   Primaria Sectorului 1,   Clotilde Armand