Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Alegerile locale, tot mai aproape: A fost constituit Biroul Electoral Central. Cine sunt judecătorii învestiți ca membri

Alegerile locale, tot mai aproape: A fost constituit Biroul Electoral Central. Cine sunt judecătorii învestiți ca membri

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Aug 2020, 19:15
Alegerile locale, tot mai aproape: A fost constituit Biroul Electoral Central. Cine sunt judecătorii învestiți ca membri Alegeri locale 2020

Un nou pas spre alegerile locale din 2020 a fost făcut sâmbătă, când a fost constituit Biroul Electoral Central. Astfel, potrivit procesului verbal încheiat cu ocazia adoptării hotărârii, au fost investiți ca membri judecătorii Andreia Liana Costanda (Secția I civilă), Mirela Vișan (Secția I civilă), George Bogdan Florescu (Secția a II-a civilă), Iulia Manuela Cîrnu (Secția a II-a civilă), Lavinia Valeria Lefterache (Secția penală), Valentin Horia Șelaru (Secția penală) și Virginia Filipescu (Secția de contencios administrativ și fiscal).
 

A fost constituit Biroul Electoral Central. Cine sunt judecătorii învestiți ca membri


 

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie. Deși evoluția epidemiei de coronavirus i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva scrutinul va fi amânat din nou, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat că acesta se poate desfășura, cât timp sunt respectate o serie de reguli specifice de protecție sanitară.

„Pot fi cu respectarea unor reguli, ceea ce cerem încă de când am început primele relaxări, de pe 15 mai. Fără aglomeraţie, cu mască, dezinfectant în secţie (de vot - n.r.). Opţiunea specialistului se aşază pe evoluţia din acel moment. Noi putem gestiona şi într-o singură zi (desfăşurarea alegerilor - n.r.) dacă se respectă regulile de distanţare, dacă avem o foarte bună organizare în secţie şi să gestionăm şi acel moment, a celor aflaţi în izolare sau în carantină, unde trebuie să existe o urnă mobilă", a afirmat Nelu Tătaru.
 

Alegerile locale din 2020, marcate de pandemia de coronavirus


 

La rândul său, premierul Ludovic Orban a subliniat că „este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii. (...) În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”.

În schimb, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, s-a arătat ceva mai sceptic cu privire la șansele ca scrutinul să se desfășoare la termenul din 27 septembrie, deși a explicat că ar putea fi organizat fără probleme cu condiția ca lucrurile să fie ținute „sub control”.

„Dacă reuşim până la jumătatea lui septembrie să ţinem lucrurile sub control, să reducem numărul de cazuri, să scădem acea rată de transmitere sub 1, ca să existe o scădere sustenabilă, alegerile pot avea loc fără niciun fel de problemă, cu măsuri a protecţie a celor care sunt în secţiile de vot. Accesul alegătorilor poate fi şi el controlat, astfel încât să evite aglomeraţia”, susține Alexandru Rafila.

Citeşte mai multe despre:   Biroul Electoral Central