Când se pot relua alegerile pentru funcția de primar, în municipiul Sibiu. Mandatul edilului ales, Astrid Fodor, nu a fost validat de Judecătorie

Când se pot relua alegerile pentru funcția de primar, în municipiul Sibiu. Mandatul edilului ales, Astrid Fodor, nu a fost validat de Judecătorie

Alegerile electorale pentru funcția de primar se pot relua peste trei luni în municipiul Sibiu dacă Tribunalul va menţine decizia judecătoriei, care nu a validat mandatul primarului Astrid Fodor, realeasă pentru un nou mandat, în această toamnă.

Doamna Fodor are soluţia de a ataca decizia Judecătoriei la Tribunal. Tribunalul poate să invalideze sau să valideze pe doamna primar. În cazul în care validează, începe procedura normală, în cazul invalidării, merge pe organizarea alegerilor la propunerea prefectului, în termen de 90 de zile, de Guvernul României“, a explicat prefectulMircea Creţu.

Eventualul apel formulat de Astrid Fodor va fi judecat de Tribunalul Sibiu, în termen de 5 zile de la sesizare, hotărârea fiind definitivă. În situația în care și Tribunalul Sibiu constată că mandatul nu poate fi validat, atunci Guvernul, pe baza solicitării prefectului, stabilește data alegerilor, în termen de maximum 90 de zile de la data invalidării sau, după caz, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.

Astrid Fodora câștigat un nou mandat de primar al municipiului Sibiu, pe 27 septembrie, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, cu un procent de 43,05%, fiind urmată de candidatul liberal, Adrian Bibu, care a obţinut 31,13% din voturi.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat recent, că a comunicat către entităţile care validează mandatele aleşilor locali date şi informaţii referitoare la candidaţii la alegerile locale care se află sub interdicţia de 3 ani de a ocupa o funcţie eligibilă, în conformitate cu art. 25 din Legea nr. 176/2010. Pe această listă se află şi primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Judecătoria Sibiu a respins, vineri,16 octombrie validarea noului mandat a lui Astrid Fodor, după ce Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că Fodor are interdicţie să ocupe o funcţia timp de trei ani, pentru că s-a aflat în stare de incompatibilitate între anii 2012 şi 2014, când a fost viceprimar al primăriei, conduse atunci de Klaus Iohannis.

Se aduce la cunoştinţă publică faptul că, prin încheierea pronunţată la Judecătoria Sibiu în camera de consiliu, la data de 16.10.2020, în dosarul nr. 9486/306/2020, a fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu – nr.1, pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfăşurate la data de 27 septembrie 2020“, se arată în comunicatul Judecătoriei Sibiu.

Potrivit ANI, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal” Sibiu. De asemenea, spunea ANI, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate şi ca urmare a deţinerii calităţii de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Urmăriți B1TV.ro și pe