Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Candidatul PNL la Primăria Brăila, Lucian Căprariu: 'Prin aducerea înapoi acasă a românilor din diaspora, un primar rezolvă două mari chestiuni în același timp - atragerea investițiilor și atragerea forței de muncă'

Candidatul PNL la Primăria Brăila, Lucian Căprariu: 'Prin aducerea înapoi acasă a românilor din diaspora, un primar rezolvă două mari chestiuni în același timp - atragerea investițiilor și atragerea forței de muncă'

Un articol de: Traian Avarvarei - 23 Sep 2020, 17:06
Candidatul PNL la Primăria Brăila, Lucian Căprariu: 'Prin aducerea înapoi acasă a românilor din diaspora, un primar rezolvă două mari chestiuni în același timp - atragerea investițiilor și atragerea forței de muncă' Alegeri locale 2020

Lucian Căprariu, candidatul PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Brăila, deschide un subiect sensibil, și anume românii din diaspora. Plecați în număr tot mai mare peste hotare, Căprariu spune că primarii trebuie să se implice activ în repatrierea acestora.

 


 

Lucian Căprariu: Repatrierea românilor ar da un impuls uriaș economiei locale

 


 

„Este total greșit faptul că majoritatea primarilor vorbesc doar despre chestiuni administrative, despre trafic, despre rețeaua de apă potabilă, despre transportul public, despre parcuri și alte chestiuni ce sunt doar locale. Un primar bun trebuie să aibă o viziune mai extinsă asupra comunității, să înțeleagă că din aceasta fac parte deopotrivă cei care locuiesc în acel moment acolo dar și cei care în ultimii ani au părăsit localitatea pentru a merge să muncească în alte țări și care acum sunt considerați a fi parte din diaspora”, spune Lucian Căprariu, candidatul susținut de PNL pentru un primăria municipiului Brăila.

Liderul Brăila Nouă arată că repatrierea românilor ar da un impuls uriaș economiei locale.

„Un primar care vrea cu adevărat să-și dezvolte comunitatea trebuie să lupte pentru atragerea investițiilor publice și private și pentru atragerea forței de muncă. Prin aducerea înapoi acasă a românilor din diaspora, un primar rezolvă două mari chestiuni în același timp: atragerea investițiilor și atragerea forței de muncă”, explică Căprariu.

Căprariu explică de ce românii care se întorc acasă ar fi cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla pentru acea localitate, din punct de vedere economic.ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

„Românii care au muncit în străinătate pot aduce acasă acea etică a muncii pe care au respectat-o și au asimilat-o în Occident. În plus, ei vin cu know-how și cu cunoștințe antreprenoriale pe care nu ar fi avut cum să le asimileze la noi în țară. Nu uitați că există zeci de mii de modele de succes în Occident, adică români care au mers acolo, au muncit câțiva ani și apoi și-au deschis propria afacere. Aici discutăm de tot felul de afaceri, de la mici pizzerii până la făbricuțe. Ei știu deja cum se conduce acea afacere, știu cum să organizeze totul. Ar fi ideal dacă și-ar muta deci făbricuța din Italia sau Spania la Brăila, la Constanța sau la Bacău. Astfel s-ar crea locuri de muncă bine-plătite și mai ales astfel ar apărea locuri de muncă sustenabile, chiar în comunitățile noastre”, arată Căprariu.


 

 

‘Toți românii care se întorc acasă pentru a deschide o afacere să beneficieze de taxă zero pentru o perioadă de doi ani’

 


 

Totodată, Ovidiu Iosif, candidat pentru funcția de consilier, este de părere că cea mai bună soluție pentru a-i atrage pe acești oameni este să le fie oferite anumite avantaje, cum ar fi taxe zero pentru anumite impozite, la deschiderea unei afaceri, în primii doi ani.

“Dacă vom obține majoritatea în Consiliul Local vom vota ca toți românii care se întorc acasă pentru a deschide o afacere să beneficieze de taxă zero pentru o perioadă de doi ani, pentru impozitul pe clădiri și pentru impozitul pe mijloace de transport. În plus, vom încerca să identificăm, în funcție de nevoile respectivei afaceri, terenuri și și spații ce aparțin primăriei și care pot fi concesionate gratuit sau la prețuri modice, pentru a ajuta astfel afacerea să se dezvolte”, spune și Ovidiu Iosif, candidat pentru funcția de consilier.

„Dacă acești oameni se întorc acasă pentru a-și deschide mici afaceri, asta înseamnă că se creează noi locuri de muncă, că localitatea prosperă și că vin mai mulți bani către bugetul local, bani ce pot fi folosiți apoi în interesul tuturor, pentru școli, grădinițe, spitale și infrastructură”, arată Iosif.


 

 

Lucian Căprariu, candidat la fotoliul de edil al Brăilei: Primarul PSD se laudă că în mandatul său că McDonalds a deschis un fast-food în oraș


 


 

„Primarii în funcție din țară care mai cer încă o dată voturile cetățenilor își promovează reușitele din mandat. Unii se laudă cu construcția unui stadion, alții cu construcția unui spital și chiar cei mai puțin norocoși tot prezintă un drum, un parc, ceva cu care să-i convingă pe cetățeni să le mai ofere încă o dată încrederea. La Brăila însă, după îndelungi cugetări, primarul Marian Dragomir de la PSD ne-a anunțat triumfător că în mandatul său s-a deschis un restaurant Mc Donalds în oraș”, spune Lucian Căprariu, candidatul susținut de liberali la Primăria Brăilei.

Lucian Căprariu este de părere, că după 1990, Brăila a fost condusă exclusiv de primari și șefi de Consilii Județene ‘incompetenți.

‘Mulți dintre ei erau și foarte hoți, drept dovadă că unii au fost condamnați pentru corupție în urma unor dosare deschise de DNA. Cu toate acestea, Dragomir este primul primar în funcție din Brăila, și probabil din toată țara, care se laudă că în timpul mandatului său de 4 ani în orașul condus de el, o firmă privată a deschis un restaurant fast-food”, îl ironizează Căprariu.

Lucian Căparariu este candidatul susținut de PNL pentru Primăria Brăila. În 2016, acesta a obținut un mandat de consilier local municipal din postura de candidat independent, însă, dupa doi ani, a fondat „Brăila Nouă”.

„Lumea trebuie să vină la vot! După 30 de ani de PSD, vedem prea multă lume cu capul în jos. Lumea nu mai vine la vot! Vin clienții lor, cei pe care-i păcălesc cu o asfaltare și cu luminițe de Crăciun. Dacă le avem, oamenii nu vor mai putea să se uite la stele, iar stelele pentru noi sunt normalitatea într-o societate civilizată. Îi chemam să vină la vot! Daca lumea vine la vot, s-a terminat cu aceștia care de 30 de ani conduc Brăila”, a declarat Căprariu, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit debraila.ro.


 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Lucian Caprariu,   alegeri locale 2020