Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Cătălin Flutur ar putea contesta în instanță alegerile pentru Primăria Botoșani. Primarul în exercițiu ar fi pierdut scrutinul la o diferență de 17 voturi

Cătălin Flutur ar putea contesta în instanță alegerile pentru Primăria Botoșani. Primarul în exercițiu ar fi pierdut scrutinul la o diferență de 17 voturi

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Sep 2020, 16:19
Cătălin Flutur ar putea contesta în instanță alegerile pentru Primăria Botoșani. Primarul în exercițiu ar fi pierdut scrutinul la o diferență de 17 voturi Alegeri locale 2020

Cătălin Flutur, primarul în exercițiu din Botoșani, a anunțat că ar putea contesta în instanță rezultatul scrutinului pentru funcția de primar al municipiului. Mesajul său de marți vine în contextul în care, potrivit datelor preliminare prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, candidatul PNL pentru un nou mandat a pierdut alegerile locale pentru Primărie la o diferență de doar 17 voturi.

Cătălin Flutur, primar în exercițiu și candidat PNL la un nou mandat, ar putea contesta în instanță alegerile pentru Primăria Botoșani

 

Cătălin Flutur, candidatul PNL, ar fi fost votat de 10.944 de alegători în cursa pentru Primăria Botoșani, în timp ce Cosmin Andrei, contracandidatul său de la PSD, ar fi fost votat de 10.961 de votanți.

Într-o conferință de presă, Cătălin Flutur a declarat că are suspiciuni cu privire la fraudarea rezultatului de la alegerile de duminică, astfel că a depus mai multe contestaţii la Biroul Electoral de Circumscripţie Municipal. În cazul în care contestaţiile vor fi respinse, spune el, va recurge la instanţele de judecată. Totodată, primarul în exercițiu al municipiului Botoșani atrage atenţia că va depune plângeri penale pentru cei care sunt suspectaţi de fraude electorale, potrivit Agerpres.

„Dacă aceste contestaţii vor fi respinse, este logic, atâta timp cât am indicii, vom apela la următoarea cale de atac, care este Judecătoria, nu BEJ (n.r.- Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean). Deocamdată, am discutat despre lucrurile normale, civile, dar avem indicii şi pentru o serie de fraude care se pot duce în penal. Vom merge în penal pentru cei care din greşeală, iar greşeala nu scuză penalul, sau deliberat au greşit”, a afirmat Cătălin Flutur.

Primarul în funcție a prezentat mai multe procese verbale întocmite în secţiile de votare care prezintă modificări în ceea ce priveşte numărul de voturi din dreptul candidaţilor.

„Am indicii foarte clare că ceva nu a fost în regulă. În primul rând, peste 200 de procese verbale venite din secţiile de votare nu au fost corecte şi au fost modificate doar prin decizia şi semnătura preşedintelui Biroului Electoral Municipal, unele erau de formă, altele de fond. Putem să acceptăm victorie sau înfrângere, dar nu putem să acceptăm niciodată că o victorie sau o înfrângere s-a făcut printr-o eventuală sau presupusă fraudă sau pe o greşeală de management electoral a partidelor politice", a mai adăugat Cătălin Flutur.

Cinci femei au câștigat alegerile pentru funcția de primar în județul Botoșani

 

În cinci localități din județul Botoșani, femeile și-au învins contracandidații în lupta pentru fotoliul de primar. Este vorba despre Elena Vrajotis (candidata PNL în comuna Călărași), Daniela Stredie (candidata PNL în Cristinești), Rodica Baltă (candidata PSD în Havârna), Maria Jîjîie (candidata PSD în Răuseni) și Maria Huțu (candidata PSD în Vârfu Câmpului).

Citeşte mai multe despre:   Catalin Flutur