Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Cinci femei au câștigat alegerile pentru funcția de primar în județul Botoșani

Cinci femei au câștigat alegerile pentru funcția de primar în județul Botoșani

Un articol de: Maria Zărnescu - 29 Sep 2020, 11:13
Cinci femei au câștigat alegerile pentru funcția de primar în județul Botoșani FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea Alegeri locale 2020

În Botoșani, cinci femei au reușit să iasă învingătoare în cursa pentru alegerile locale din 2020, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

În cinci localități din județ, femeile și-au învins contracandidații în lupta pentru fotoliul de primar, iar rezultatele stau astfel, după cum informează Agerpres:

 

Cinci primării din Botoșani, conduse de cinci femei

 

În comuna Călărași, primarul Elena Vrajotis, candidatul PNL se va bucura de un mandat. Ea a obținut voturile a 902 alegători, în timp ce principalul contracandidat din partea PSD, Dumitru Rus, a primit 279 de voturi.

În Cristineși, candidatul PNL Daniela Stredie a obținut 723 de voturi, din totalul celor 1.642 de alegători. Aceasta l-a avut drept contracandidat pe Vasile Cheptanariu, din partea Pro România, care a reușit să obțină 576 de voturi.

În Havârna, Rodica Baltă, candidatul din partea PSD l-a învins pe principalul contracandidat, Corneli Sergiu Saviuc, din parte PNL. Baltă a reușit să obțină 588 de voturi, în timp ce contracandidatul ei 515.

În Răuseni, alegerile locale au fost câștigate de către actulaul primar, din partea PSD, Maria Jîjîie. Ea a obținut 762 de voturi, un numărt total în defavoarea contracandidatului PNL, Florin Olaru, care a obținut 203 voturi, în localitate ajungând la urne 1.002 alegători.

În Vârful – Câmpului a fost ales primar candidatul PSD, Maria Huțu. Aceasta a obținut un nou mandat, după ce și-a învins contracandidatul, Doru Zub Urs, din partea PNL. Ea a obținut 1.101 voturi, din totalul de 1.774 de alegători.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

 

Citeşte mai multe despre:   alegeri locale 2020