Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Cine este Radu Mihaiu, câștigătorul-surpriză al Primăriei Sectorului 2 din București

Cine este Radu Mihaiu, câștigătorul-surpriză al Primăriei Sectorului 2 din București

Un articol de: Andrei Ștefan - 28 Sep 2020, 11:07
Cine este Radu Mihaiu, câștigătorul-surpriză al Primăriei Sectorului 2 din București Alegeri locale 2020

Radu Mihaiu, candidatul USR-PLUS susținut de PNL, a câștigat Primăria Sectorului 2 cu 42,5% din voturi, potrivit datelor finale ale exit-poll-ului CURS-Avangarde. Principalul său contracandidat, Dan Cristian Popescu (PSD), a adunat 30,4% din voturile exprimate.

 

Cine este Radu Mihaiu, noul primar al Sectorului 2 din Capitală

 

Radu Mihaiu (43 de ani) a terminat Facultatea de Matematică a Universității București și este licențiat în Informatică, activând în sectorul privat, în domeniul IT, potrivit CV-ului său.

Este căsătorit, are două fetițe și conduce o firmă care dezvoltă aplicaţii digitale.

Conduce organizaţia USR Sector 2 și este fost consilier la Ministerul Fondurilor Europene în 2016, în guvernul tehnocrat, pe specializatea sa, fiind inițiatorul a zece proiecte de lege pentru debirocratizare şi digitalizare. Apoi a devenit secretar de stat în același minister

În plus, Radu Mihaiu a pus bazele acreditării autorităţilor de management din Ministerul Fondurilor Europene.

Acesta a candidat la Primăria Sectorului 2, catalogând-o drept „o primărie care de prea mult timp se află sub conducerea oamenilor precum Neculai Onţanu (despre care Tribunalul Bucureşti spune că a luat mită), Mihai Mugur Toader, omul care după ce a ieşit primar a dispărut complet şi i-a lăsat pe alţii să-şi facă mendrele, Alin Drugău, condamnat penal definitiv sau Dan Cristian Popescu, omul devenit milionar dintr-o firmă de panotaj stradal căreia i-a acordat facilităţi când el era şeful serviciului de panotaj stradal din primărie”.

Planurile pe care acesta le are pentru Sectorul 2 al Capitalei pot fi consultate AICI.Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 25 - 31 octombrie 2020: „Este o perioadă destul de dură”

 

Ce avere are Radu Mihaiu

 

Împreună cu soția, dețin un teren intravilan în București (256 mp), două apartamente (75 mp și 120 mp) și o mașină Mazda, potrivit declarației sale de avere.

Conturile sale bancare  totalizează 175.000 de lei și 2.000 de euro. De asemenea, și-a împrumutat firma la care este asociat cu 270.000 de lei.

Datoriile sale însumează 39.000 de euro și 520.000 de lei, scadente în 2039, respectiv 2047.

În privința veniturilor realizatr, acesta a adunat alături de soție 100.000 de lei anul trecut, la care se adaugă 24.000 de lei din închirieri.

Citeşte mai multe despre:   Radu Mihaiu,   Primaria Sectorului 2