Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Clotilde Armand, despre imaginile controvesate: Cel care urcă un sac pe dulap e reprezentantul partidului lui Dan Voiculescu. Cel care plimbă sacii e șoferul DGASPC (VIDEO)

Clotilde Armand, despre imaginile controvesate: Cel care urcă un sac pe dulap e reprezentantul partidului lui Dan Voiculescu. Cel care plimbă sacii e șoferul DGASPC (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 01 Oct 2020, 14:08
Clotilde Armand, despre imaginile controvesate: Cel care urcă un sac pe dulap e reprezentantul partidului lui Dan Voiculescu. Cel care plimbă sacii e șoferul DGASPC (VIDEO) Alegeri locale 2020

Clotilde Armand, candidată USR-PLUS care a câștigat alegerile pentru Primăria Sector 1, face noi precizări cu privire la acuzațiile de fraudă referitoare la alegerile din 27 septembrie. Într-o conferință de presă susținută, joi, alături de liderul USR, Dan Barna, aceasta a declarat că rezultatele alegerilor pentru Primăria Sectorului 1 se cunosc încă de luni dimineață. Anterior, într-o serie de postări pe Facebook, Clotilde Armand a venit cu noi informații referitoare la imaginile în care apar mai multe persoane într-o încăpere plină cu saci cu voturi, imagini surprinse de camerele de supraveghere din Biroului electoral de Sector 1 (BES1).

 

Clotilde Armand, despre alegerile de la Sectorul 1: Rezultatele se cunosc de luni dimineață

 

”Rezultatele se cunosc de luni dimineață, de la ora 6. Luni dimineață, toate procesele verbale s-au închis cu semnătura tuturor delegaților de la toate partidele. De luni dimineață se știu rezultatele și la PSD, și la USR-PLUS, și la PNL, toate partidele știu rezultatele. Faptul că la câteva secții de votare au fost diferențe de un vot, două voturi, o semnătură, două semnături, s-a clarificat, a durat mult timp, nu explicăm de ce, dar s-a clarificat. Aceste discrepanțe mici, normal, nu au niciun impact asupra rezultatului votului. Rezultatul votului e cunoscut de toată lumea. Discrepanțele mici, normale, au fost doar de câteva voturi”, a declarat Clotilde Armand.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Clotilde Armand, precizări despre imaginile cu persoane care intră în sala cu sacii cu voturi de la Biroul Electoral al Sectorului 1

 

În ceea ce privește imaginile controversate apărute în spațiul public, Clotilde Armand a precizat că ”persoana care urcă un sac de procese verbale pe dulap” este un reprezentant al PPUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, în timp ce „tipul care se plimbă cu sacii” este șoferul unei instituții aflate în subordinea primarului în funcție de la Sectorul 1, Dan Tudorache.Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

”Antena 3 e aici? Persoana care urcă un sac de procese verbale pe dulap prezentat în înregistrările de la A3 drept userist este Gâlcă Mihai Florentin, reprezentantul în BES 1 al PPU (s-l), partidul lui Piedone fondat de Dan Voiculescu. Tudorache vrea să scape de anchetarea pentru tentativa de fraudare. Nu o să îi reușească”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Clotilde Armand: Cel care urcă un sac de procese verbale pe dulap e reprezentantul partidului fondat de Dan Voiculescu

”Tipul care se plimbă cu sacii în înregistrările date de A3 este Dan Burcea, șoferul DGASPC - instituție aflată în subordinea fostului primar bolșevic. Nici nu știu cei de la PSD ce îi așteaptă”, a adăugat Clotilde Armand, într-un al doilea mesaj.

Clotilde Armand: Cel care plimbă sacii e șoferul DGASPC

 

Dosar penal in rem, deschis după apariția imaginilor 

 

Între timp, un al doilea dosar penal a fost deschis în cazul acuzațiilor de fraudă care planează asupra alegerilor pentru Primăria Sectorului 1. Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Judecătoriei Sectorului 1, Călin Radu Bogdan, a anunțat, joi, că organele judiciare s-au autosesizat în urma apariției în spațiul public a înregistrărilor din Biroul Electoral de sector. Cercetările în acest al doilea dosar se desfășoară in rem, adică sunt investigate faptele.

Precizări au venit și din partea Jandarmeriei. 

”Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare. Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Citeşte mai multe despre:   Clotilde Armand,   Primaria Sectorului 1