Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 CORONAVIRUS | 11 angajaţi ai IPJ Timiș au fost depistaţi cu COVID-19 / Alți 11 sunt în izolare

CORONAVIRUS | 11 angajaţi ai IPJ Timiș au fost depistaţi cu COVID-19 / Alți 11 sunt în izolare

Un articol de: Traian Avarvarei - 13 Aug 2020, 15:03
CORONAVIRUS | 11 angajaţi ai IPJ Timiș au fost depistaţi cu COVID-19 / Alți 11 sunt în izolare Foto: Pixabay.com Alegeri locale 2020

O anchetă epidemiologică a fost declanșată la Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș, după ce 11 angajaţi au fost depistaţi pozitiv cu virusul SARS CoV-2. Alţi 11 angajaţi, contacţi ai celor infectaţi, se află în izolare la domiciliu.

 

 

 

Focar de Covid-19 la IPJ Timiș

 

 

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, în cursul zilei de miercuri, doi angajaţi ai Poliţiei Rutiere au fost confirmaţi pozitiv cu COVID - 19.

O zi mai târziu, alți nouă colegi ai acestora au fost confirmați cu noul coronavirus.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Este vorba atât de ofiţeri, cât şi de agenţi din cadrul IPJ Timiş.

Alţi 11 angajaţi ai IPJ Timiş, care au luat contact cu cei infectaţi se află în izolare la domiciliu.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a demarat anchete epidemiologice, urmând ca şi alţi angajaţi ai IPJ Timiş să fie testaţi.

 

 

 

Bilanțul epidmeiei de Covid-19 la nivelul județului Timiș

 


 

În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, un număr de 81 persoane și au intrat în izolare 45 persoane. În carantină instituționalizată sunt, la ora actuală, 27 persoane.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:
 

Număr total de pozitivi: 1800
Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore: 80
În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19: 202
Număr persoane internate la ATI : 20
Numărul total de cadre medicale confirmate COVID-19 de la debut: 168
Numărul total persoane externate la cerere în ultimele 24 de ore: 0
Numărul de anchete epidemiologice finalizate, în ultimele 24 de ore : 16
Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, în ultimele 24 de ore: 64
Numărul total de teste în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Timiș: 1834
Numărul total de decese COVID-19, la nivelul județului Timiș : 89
Număr de decese în ultimele 24 de ore: 2

 

“În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.
Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun”, anunță Prefectura Timiș.

În data de 12 august, la nivelul județului Timiș au fost verificate 138 societăți comerciale. În urma controalelor efectuate polițiștii au aplicat, în total, 66 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și alte prevederi legale luate în contextul pandemiei.


 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   bilant covid-19