Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Cosette Chichirău, despre lipsa unei autostrăzi care să lege Iașiul de restul țării: ”Nu ne încurcă cu nimic. Nu depinde nimic de autostradă așa de tare” (VIDEO)

Cosette Chichirău, despre lipsa unei autostrăzi care să lege Iașiul de restul țării: ”Nu ne încurcă cu nimic. Nu depinde nimic de autostradă așa de tare” (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 01 Sep 2020, 10:59
Cosette Chichirău, despre lipsa unei autostrăzi care să lege Iașiul de restul țării: ”Nu ne încurcă cu nimic. Nu depinde nimic de autostradă așa de tare” (VIDEO) Alegeri locale 2020

Cosette Chichirău, candidată din partea USR-PLUS pentru funcția de primar al Iașiului, este de părere că lipsa unei autostrăzi care să lege Iașiul de restul țării ”nu încurcă cu nimic”. Chichirău a făcut aceste declarații în cadrul evenimentului de prezentare a programului său electotral, susținând că ”nu depinde nimic de autostradă așa de tare” și că ea însăși a discutat cu investitori care sunt interesați de regiunea Moldovei.

”Nu depinde nimic de autostradă așa de tare. Noi încercăm să atragem industrii – chimică, farma, mașini industriale, care au mare valoare adăugată per volum – medicamente inovative de exemplu, care au mare valoare adăugată per volum. Putem aduce astfel de fabrici care într-o pastiluță este o valoare de sute de dolari. Bayer, Glaxo, Pfizer sunt nenumărate exemple de firme mari care ar putea să vină la Iași”, a declarat Cosette Chichirău, potrivit G4 Media.

În acest context, candidata a dat exemplul Chinei, precizând că nu autostrăzile au dus la dezvoltarea producției.

”Haideți să discutăm ceva: toată producția mondială s-a mutat în China. Mă scuzați, dar China este foarte departe și nu este autostradă spre China. (...) Are autostrăzi în China, așa, dar noi și Germania și SUA primește produsele din China pe autostradă? Este absurd, China produce totul pentru toată lumea, v-ați întrebat cum se întâmplă asta? Haha, se întâmplă prin competitivitate. Prin faptul că ei se dezvoltă agresiv, au administrație care dezvoltă”, a mai spus Chichirău.

De asemenea, aceasta a dat un răsspuns ironic atunci când a fost întrebată cum ar putea fi transportate produsele industraiale din Iași, către vestul Europei dacă nu există autostradă.

”Păi cum pleacă? Credeți că livrarea autobuzelor sau tramvaielor e necesară peste noapte? Adică cineva face o comandă și spune vreau să ajungă mâine dimineață la Berlin. Nu doamnă, când faci o comandă îți vine peste un an. Mai contează încă 8 ore până la graniță? Că doar nu livrăm înghețată. Repet, punem pe drumurile pe care le avem autobuze și da, va lua cu 12 ore mai mult decât de la Cluj sau Oradea. Nu ne încurcă cu nimic (lipsa autostrăzii – n. red)”, a mai declarat Cosette Chichirău.

”Deci dacă eu o să merg la 50 de mari investitori și ei or să îmi spună ”Nu aveți autostradă, veniți înapoi peste 10 ani”, o să vă comunic asta. Dar eu cred că nu se va întâmpla asta, cred că noi avem suficiente avantaje.  Am vorbit la ambasade și investitori, există interes pentru Iași chiar și fără autostradă”, a mai spus Chichirău, evitând să menționeze numele vreunui investitor.

Cosette Chichirău, despre lipsa unei autostrăzi care să lege Iașiul de restul țării: ”Nu ne încurcă cu nimic. Nu depinde nimic de autostradă așa de tare”

Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

 

Citeşte mai multe despre:   Cosette Chichirau,   Iasi