Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 CV-ul impresionant al lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei

CV-ul impresionant al lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei

Un articol de: George Lupu - 28 Sep 2020, 11:58
CV-ul impresionant al lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei Alegeri locale 2020

Dominic Fritz, candidatul USR PLUS care l-a învins la alegerile din Timișoara pe Nicolae Robu are un CV impresionant, fiind unul dintre puținii primari cu studii solide de științe politice în străinătate.

 

Cum arată CV-ul lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei

 

Dominic Fritz a lucrat peste 10 ani în administrația publică germană înainte să fac pasul în politica locală din Timișoara. Dominic Fritz s-a născut în Germania și spune, despre el, că a crescut într-un sat aflat la sud de Pădurea Neagră din Germania. La 16 ani, a primit o bursă oferită de Parlamentul Germaniei, el trăind un an în Statele Unite ale Americii.

În 2003 a absolvit un liceu romano-catolic din Germania și a ajuns în Timișoara, unde a făcut un an de voluntariat la o casă de copii.

În 2009, după studii de științe politice și administrative în Germania, Franța și Anglia, mi-am început cariera profesională ca și consilier în cadrul Agenției Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ).

Între 2016-2019 a fost șeful de cabinet al fostului președinte al Germaniei și fost director al FMI, Horst Köhler, la Berlin. Din această poziție, a colaborat cu multe instituții și autorități naționale și internaționale precum Națiunile Unite, Banca Africană de Dezvoltare sau Ministerul Afacerilor Externe din Germania.

În perioada 2009-2019, a fost membru al Partidului Verzilor (partid de centru, ecologist) din Germania. Între 2011-2012 a fost ales în biroul local Frankfurt am Main, unde printre altele a co-organizat campania pentru alegerile locale.

Hobbiurile noului primar de la Timișoara sunt muzica, cititul, mersul cu bicicleta și Netflix-ul. Iubita lui Dominic Fritz este diplomată în cadrul ONU, iar cei doi încă nu au copii.Graniță ÎNCHISĂ! Cine NU va mai putea intra, sub nicio formă!

 

Nicolae Robu, despre renunțarea la cariera politică

 

Nicolae Robu, fostul primar de la Timișoara, dar și candidatul PNL în cursa pentru alegerile locale  în 2020 a fost învins la scrutinul din 27 septembrie.

Într-o intervenție telefonică pe B1 TV, fostul primar de la Timișoara a oferit o reacție, după înfrângerea de la Timișoara, în fața candidatului USR, Dominic Fritz. Întrebat cum privește alegerea timișorenilor, Nicolae Robu a explicat:

„Nu am decât să o respect. Înseamnă că oferta mea de dezvoltare în forță a orașului, așa cum s-a întâmplat pe parcursul celor 8 ani, nu a fost pe placul timișorenilor. Doresc altceva, e dreptul domniilor lor, eu sunt împăcat, sunt mândru de ce las în urma mea, orașul este schimbat radical, tocmai prin această abordare în forță. (...) Dacă timișorenii își doresc altceva eu le respect opțiunea”, a declarat Nicolae Robu.

Citeşte mai multe despre:   Timisoara,   Dominic Fritz,   Al-Nusra,   PLUS