Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Dan Barna o contrazice pe Clotilde Armand în scandalul privind fraudarea alegerilor la Sectorul 1: "Procesele verbale din sistem corespund cu ale noastre. Chestiunea cu QR cod este procedurală"

Dan Barna o contrazice pe Clotilde Armand în scandalul privind fraudarea alegerilor la Sectorul 1: "Procesele verbale din sistem corespund cu ale noastre. Chestiunea cu QR cod este procedurală"

Un articol de: George Lupu - 29 Sep 2020, 15:58
Dan Barna o contrazice pe Clotilde Armand în scandalul privind fraudarea alegerilor la Sectorul 1: "Procesele verbale din sistem corespund cu ale noastre. Chestiunea cu QR cod este procedurală" Sursă foto: Facebook / Dan Barna Alegeri locale 2020

Dan Barna o contrazice pe Clotilde Armand care a acuzat o tentativă de fraudare a voturilor prin intermediul falsificării coudului QR. Potrivit lui Dan Barna, la Sectorul 1 nu s-a constatat nicio problemă în privința codului QR.

 

Ce spune Dan Barna despre scandalul de la Sectorul 1

 

„Rezultatul e foarte clar, e confirmat de numărătorile paralele. Procesele verbale, cele existente în sistem în momentul de faţă, sunt cele pe care le confirmă şi colegii noştri, şi colegii de la USR PLUS, şi colegii de la PNL. Clotilde Armand a câştigat Sectorul 1 cu aproximativ 1000 voturi în faţă. Vrem însă să ne asigurăm că nu apar magii prin sac sau că nu apar alte procese verbale din care ar lipsi semnături. Chestiunea acea cu QR codul lipit – ca să mai eliminăm din paranoia – este una procedurală, să spunem, corectă. De pe unele procese verbale nu se poate citi şi mi-au arătat cei din personalul secţiei de sector că le lipesc. Le-au primit de la STS, sunt înseriate”, a precizat Dan Barna.

Pe de altă parte, Barna a semnalat alte probleme, precum faptul că voturile USR din unele secţii nu apar în mod corect în sistemul centralizat.

„În rest, celelalte probleme pe care le-au constatat colegii mei şi le-au anunţat, faptul că au câştigat secţii şi aveam ‘zero’ trecut în sistem sunt lucruri pe care le-am contestat. Unele au fost corectate, altele urmează să fie corectate. La momentul curent mai sunt 10-11 secţii care nu sunt încă validate. Preşedinţii – o parte sunt sus, alţii urmează să vină în orele următoare. Colegii mei delegaţi sunt acolo şi supraveghează tot acest proces”, a mai spus Barna.

Candidata USR PLUS pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză o tentativă de fraudare a votului şi publică imagini cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate.

”Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a afirmat Armand. Uşterior Armand a publcat procese verbale pe care codul QR este aplicat, alături de mesajul: Aşa a numărat PSD voturile.

 O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Scandal electoral în Sectorul 1

 

Alegerile locale din Sectorul 1 au fost umbrite de acuzațiile de fraudă electorală, după ce o persoană a fost prinsă cu mai multe procese verbale și dusă la poliție pentru audieri.  Lupta dintre Clotilde Armand, candidata USR-PLUS, cu susținerea PNL, și Dan Tudorache, candiat PSD și primar în funcție, este foarte strânsă, fiecare dintre cei doi susținând că este câștigător, conform numărătorilor paralele ale partidelor. 

În acest context, polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal in rem, pentru faptă, în cazul persoanei care a fost prinsă în Sectorul 1 cu peste o sută de procese-verbale asupra sa. După ce a fost acuzat de contracandidata sa că a încercat să fraudeze alegerile, Dan Tudorache a venit cu precizări și a explicat că persoana care ar fi fost prinsă cu procese verbale asupra sa era de fapt un curier.

Într-o înregistare video postată pe Facebook, Clotilde Armand, prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, îl acuză pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului.

”Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu aujutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției”, a precizat Clotilde Armand.

 

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   Clotilde Armand,   PNL