Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Daniela Rădulescu, candidat PMP pentru un nou mandat de consilier local la Brăila, mesaj la început de an școlar: 'Avem nevoie de diversificare educațională'

Daniela Rădulescu, candidat PMP pentru un nou mandat de consilier local la Brăila, mesaj la început de an școlar: 'Avem nevoie de diversificare educațională'

Un articol de: Traian Avarvarei - 15 Sep 2020, 18:31
Daniela Rădulescu, candidat PMP pentru un nou mandat de consilier local la Brăila, mesaj la început de an școlar: 'Avem nevoie de diversificare educațională' Foto: Facebook / Daniela Radulescu Alegeri locale 2020

Daniela Elena Rădulescu, candidatul PMP pentru un nou mandat de consilier local la Brăila, propune înființarea unui Centru de Pedagogie Curativă, a cărui sursă se găseste în învățământul alternativ de tip Waldorf.

Rădulescu vorbește, într-o postare pe Facebook, despre nevoile copiilor speciali, despre care spune că au dreptul de a fi respectați. În acest context, candidatul PMP propune diversificarea ofertei educaționale la Brăila.

„Uneori viata, atunci când ești părinte, reușește să te pună în dificultate. Un copil care nu se încadrează în așteptările familiei, ale cunoscuților, ale societății în general, poate reprezenta, pentru orice părinte, o foarte mare provocare. Iar societatea, care de multe ori e foarte grăbită să judece și mult prea reticenta în a ajuta, nu oferă acel sprijin de care este nevoie.

Ce poate face un părinte care este nemulțumit de traseul care se deschide in fața sa , dar mai ales, în fața copilului său, care este atât de ușor etichetat ca fiind " cu CES"? Nimic sau prea puțin!

De aceea, propun înființarea unui Centru de Pedagogie Curativă , a cărui sursă se găseste în învățământul alternativ de tip Waldorf.

Nu trebuie să uităm că fiecare copil are dreptul de a fi respectat, de a-i fi la îndemână acea ofertă educațională potrivită propriilor nevoi.

Brăila poate și trebuie să își propună dezvoltarea, diversificarea ofertei sale educaționale!”, transmite Daniela Elena Rădulescu,  candidatul PMP pentru un nou mandat de consilier local la Brăila.

Aceasta dezvăluie pe ce se bazează pedagocia curativă și de ce oferă fiecărui copil dreptul la integrare socială.

”Pedagogia curativă se bazează pe principiul că aceste persoane au dreptul: de a trăi în conformitate cu un mod de viaţă pe care să-l aleagă singure, într-un mediu adaptat care favorizează şi stimulează dezvoltarea personală şi comunicarea la condiţii de viaţă, educaţie şi terapie, în conformitate cu potenţialul lor individual de a lua parte în mod decent la viaţa socială, în funcţie de posibilităţile individuale”, a mai transmis Daniela-Elena Rădulescu, Candidat Consiliul Local Municipal din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP).ȘOC ÎN SHOWBIZ! JADOR a FURAT un ceas de 8.000 de euro dintr-un magazin. CE A URMAT, te va lăsa fără cuvinte

 

 

Citeşte mai multe despre:   candidati PMP,   PMP,   Stiri Braila