Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Gabriela Firea: De ce să nu se numere din nou buletinele de vot? Eu cred că avem cu toții acest interes, chiar dacă ierarhia va fi la fel / Replica lui Ludovic Orban (VIDEO)

Gabriela Firea: De ce să nu se numere din nou buletinele de vot? Eu cred că avem cu toții acest interes, chiar dacă ierarhia va fi la fel / Replica lui Ludovic Orban (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Sep 2020, 12:42
Gabriela Firea: De ce să nu se numere din nou buletinele de vot? Eu cred că avem cu toții acest interes, chiar dacă ierarhia va fi la fel / Replica lui Ludovic Orban (VIDEO) Alegeri locale 2020

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, susține că ar trebui renumărate voturile din Capitală, acuzând fraude la alegerile din 27 septembrie. Firea afirmă că în condițiile în care tot mai mulți candidați la alegerile locale vorbesc despre posibile fraude, Guvernul trebuie să accepte faptul că este necesară o renumărare a voturilor. Nu Executivul este el care ia astfel de decizii, a reacționat premierul Ludovic Orban la declarațiile Gabrielei Firea. 

 

Gabriela Firea:  Cred că trebuie să accepte Guvernul să se numere din nou buletinele de vot din București

 

”Inadvertențe între  cifrele din procesele verbale și ceea ce este pe site-ul AEP, deci foarte multe nereguli. Am văzut că, în sfârșit, avem un numitor comun. Domnul Orban a spus că și dumnealui are anumite informații că nu au fost lucrurile în regulă. Astăzi, am văzut că și domnul Dan, care toretic este declarat câștigător, spune că a fost dezavantajat, deci înseamnă că, în București, alegerile au fost fraudate. De ce să nu se numere din nou buletinele de vot? Eu cred că avem cu toții acest interes, chiar dacă ierarhia va fi la fel, dar măcar cetățenii au dreptul să știe adevărul și, din respect pentru democrație, cred că trebuie să accepte Guvernul să se numere din nou buletinele de vot din București, precum și în țară unde sunt astfel de suspiciuni”, a spus Gabriela Firea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ludovic Orban, despre Gabriela Firea: Ar trebui să mai citească legea

 

În replică, președintele PNL Ludovic Orban a declarat, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL, că nu Guvernul ia decizii cu privire la renumărarea voturilor și i-a recomandat Gabrielei Firea „să mai citească legea.ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

”Nu Guvernul ia aceste decizii. Procesul electoral este un proces care se derulează sub autoritatea birourilor electorale. Ar trebui să mai citească legea”, a spus prim-ministrul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea