Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Incendiu la sediul Prefecturii Bistrița-Năsăud. Au ars dezinfectanții pentru secțiile de votare

Incendiu la sediul Prefecturii Bistrița-Năsăud. Au ars dezinfectanții pentru secțiile de votare

Un articol de: Catinca Giosanu - 26 Sep 2020, 16:59
Incendiu la sediul Prefecturii Bistrița-Năsăud. Au ars dezinfectanții pentru secțiile de votare Foto: Pixabay Alegeri locale 2020

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 26 septembrie, în subsolul clădirii Palatului Administrativ din județul Bistriţa.

 

 

Incendiu de proporții la Prefectura Bistrița-Năsăud

 

 

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a anunțat că la subsol erau depozitate mai multe materialele sanitare primite de la Ministerul Sănătăţii pentru a fi distribuite secţiilor de votare cu ocazia alegerilor locale.

În urma incendiului devastator, mare parte din materialele igienico-sanitare destinate pentru zece primării din municipiul Bistrița-Năsăud au ars în totalitate.

”Noaptea trecută, în jurul orei 1,00, a avut loc un incendiu minor în subsolul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, sursa probabilă fiind o priză defectă. Incidentul a fost sesizat de jandarmul care efectua serviciul de pază pe timpul nopţii în cadrul instituţiei, acesta anunţând imediat pompierii. Incendiul a fost stins în scurt timp, dar, în urma acestuia, au ars dezinfectanţi pentru circa 10 unităţi administrativ-teritoriale, acolo fiind depozitate pachetele cu materialele primite de la Ministerul Sănătăţii pentru secţiile de votare, pachete care au fost pregătite pentru a fi distribuite, astăzi, reprezentanţilor locali”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud.

La fața locului s-au deplasat echipele de salvare special antrenate.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei prize defecte.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

 

 

Au ars dezinfectanții pentru secțiile de votare

 

 

Chiar dacă flăcările au fost stinse în scurt timp de la izbucnirea incendiului, în urma acestuia, ”au ars dezinfectanţi pentru circa 10 unităţi administrativ-teritoriale, acolo fiind depozitate pachetele cu materialele primite de la Ministerul Sănătăţii pentru secţiile de votare, pachete care au fost pregătite pentru a fi distribuite, astăzi, reprezentanţilor locali”, conform Agerpres.

După ce pompierii au reușit să stingă incendiul de proporții de la Prefectura Bistrița, au fost reconfigurate pachetele cu materialele sanitare, astfel încât graficul stabilit pentru distribuire să se respecte.

Reprezentanții instituției au explicat că multe dintre cele 62 de primarii din județ au achiziționat din fonduri proprii dezinfectanți pentru secțiile de votare, ceea ce înseamnă că în ciuda tragicului eveniment, votul de la alegerile locale care vor avea loc în ziua de 27 septembrie se va desfășura în deplină siguranță în contextul crizei pandemice declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

De asemenea, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud susține că ”există o rezervă de produse, iar condițiile de siguranță sanitară pentru desfășurarea procesului electoral nu vor fi afectate”.

Citeşte mai multe despre:   alegeri in Bistrita,   incendiu,   alegeri locale 2020