Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Ioana Constantin (PMP): Și eu acuz o fraudă la Sectorul 1. Cred că e necesară renumărarea voturilor, care ar putea schimba fundamental rezultatul (VIDEO)

Ioana Constantin (PMP): Și eu acuz o fraudă la Sectorul 1. Cred că e necesară renumărarea voturilor, care ar putea schimba fundamental rezultatul (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Sep 2020, 20:42
Ioana Constantin (PMP): Și eu acuz o fraudă la Sectorul 1. Cred că e necesară renumărarea voturilor, care ar putea schimba fundamental rezultatul (VIDEO) Foto: facebook.com/ioana.constantin.77 Alegeri locale 2020

Ioana Constantin, care a candidat din partea PMP, a adus și ea acuzații de fraudă în ceea ce privește alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei și crede că e necesară renumărarea voturilor. „Am avut și eu contestații în secții de vot, am avut și eu secții cu 0 voturi și apoi s-au descoperit voturile”, a subliniat ea, adăugând că își imaginează „că o renumărare a tuturor voturilor ar schimba fundamental rezultatul”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ioana Constantin (PMP), despre situația de la Sectorul 1

 

Întrebată de Tudor Mușat, marți seară, în direct pe B1 TV, ce înțelege din discuțiile cu privire la alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei, Ioana Constantin, candidata PMP la postul de edil, a răspuns: „Metodele pe care le folosește PSD în general, dar pe care le folosesc și alte partide, sunt multiple și s-au diversificat în ultimii ani, de când și cu tehnologia mai avansată. Și eu acuz o fraudă la Sectorul 1 în ceea ce privește aceste alegeri locale. Am avut și eu contestații în secții de vot, am avut și eu secții cu 0 voturi și apoi s-au descoperit voturile. Îmi imaginez că o renumărare a tuturor voturilor ar schimba fundamental rezultatul de la Sectorul 1. Mă uitam acum la procesele verbale pe care le arătați dumneavoastră, am înțeles că acele procese verbale, care au fost găsite asupra respectivului cetățean, sunt originale. A fost o problemă destul de mare cu închiderea secțiilor de votare în aceste zile. Nici la acest moment nu sunt închise toate secțiile de votare. Aici, instituțiile statului ar trebui să facă lumină, pentru că nu putem să păstrăm această umbră extrem de urâtă asupra alegerilor din Capitală – nu doar la Sectorul 1, eu cred că este o schemă mult mai largă, implică și alte sectoare. Colegii mei de la sectoarele 2, 4, 5, 6 au depus multiple contestații pentru că sunt multe secții în care avem 0 voturi. Deci este aceeași schemă care se practică nu doar în sectoarele din București, dar și în întreaga țară. Avem contestații în multe județe. De asta vă spun că este o chestiune mult mai largă decât Sectorul 1, din punctul meu de vedere”.

Secretarul general adjunct al PMP a explicat că „problema este ce se notează pe hârtie. Să presupunem că se numără 200 de voturi pentru un candidat, cine completează procesul verbal poate trece numai 100, de exemplu, și pe celelalte 100 le repartizează altui candidat sau altui partid. (...) Eu am depus și voi mai depune contestații în ceea ce privește alegerile de la Sectorul 1 în diferite secții de votare. Cred că instituțiile statului trebuie să facă rapid lumină în ceea ce s-a întâmplat la Sectorul 1 și, sincer, cred că e necesară renumărarea voturilor. Este foarte complicat acum să mai stabilești adevărul”.

Întrebată de ce nu vor anumiți candidați renumărarea voturilor, Ioana Constantin a răspuns: „Bun, am impresia că fiecare dintre acești doi candidați se grăbește foarte tare să ajungă la capătul zilei să fie declarat câștigător. Pentru mine este mult mai important să știm în mod real rezultatul pentru fiecare candidat și pentru partidele politice, pentru că noi uităm un lucru esențial aici – discutăm și despre votul politic la consiliile locale. Nu avea cum să nu fie afectat și votul de la Consiliul Local. E imposibil de crezut că frauda a avut loc doar la nivelul alegerilor pentru primar”.

 

Ce tragedie! Nouă persoane AU MURIT după ce au MÂNCAT acest PREPARAT! NU există antidot pentru asta

Citeşte mai multe despre:   Ioana Constantin