Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Ioana Constantin (PMP): Văd o schemă mai largă de fraudare a votului la nivelul Capitalei, sunt foarte multe asemănări între sectoare / Eu am o problemă cu ambele tabere în acest moment (VIDEO)

Ioana Constantin (PMP): Văd o schemă mai largă de fraudare a votului la nivelul Capitalei, sunt foarte multe asemănări între sectoare / Eu am o problemă cu ambele tabere în acest moment (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Oct 2020, 19:02
Ioana Constantin (PMP): Văd o schemă mai largă de fraudare a votului la nivelul Capitalei, sunt foarte multe asemănări între sectoare / Eu am o problemă cu ambele tabere în acest moment (VIDEO) Alegeri locale 2020

Ioana Constantin, candidata PMP, a comentat situația de la alegerile locale din Sectorul 1, joi, în direct pe B1 TV, și susține că „în toate secțiile sunt probleme mari”, pentru că și ea a făcut aproape 20 de contestații și a găsit „diverse voturi rătăcite”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ioana Constantin (PMP), despre situația de la Sectorul 1, în direct pe B1 TV

 

Întrebată joi, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, ce s-a întâmplat în Sectorul 1 din perspectiva candidatei PMP, Ioana Constantin a răspuns: „În afară de faptul că în toate secțiile sunt probleme mari, pentru că și eu am făcut aproape vreo 20 de contestații pentru secțiile din Sectorul 1 și am găsit diverse voturi, așa, rătăcite, pierdute să zicem, mai există o problemă legată de modul în care acum PSD înțelege să gestioneze această situație. Imaginile pe care le-ați văzut sunt o bucată din procesul de renumărare a anumitor secții și acolo, într-adevăr, în camera aceea, sala aceea, intră președintele, care e procurorul, magistratul, și mai intră, probabil, personal auxiliar sau reprezentanți ai partidelor. Niciodată vreun reprezentant al PMP nu s-a plimbat, n-a escaladat pe acolo sacii de voturi, cu buletinele de voturi, dar asta ține un pic de alte chestiuni”.

Întrebată dacă, în opinia sa, reprezentanții USR-PLUS nu aveau ce să caute în sala cu sacii de voturi, Ioana Constantin a explicat: „Dacă era reprezentantul în BES, putea să intre, bănuiesc, dar să știți că pe listele acestea sunt câteva zeci, 30 și ceva de consilieri. Dumneavoastră vă imaginați dacă de la fiecare partid se prezintă la Biroul Electoral de Sector aproape toți candidații de pe listă... luați numai 15, să zicem că vin primii 15 de la fiecare partid... vă imaginați că am avea 500, 600 de oameni în Biroul Electoral de Sector, deci lucrurile nu sunt chiar așa. Se pune o presiune extraordinar de puternică pe oamenii aceștia din BES și pe reprezentanții partidelor, care numără sau renumără buletinele de vot. Nici acest lucru nu e în regulă. Eu am o problemă cu ambele tabere în acest moment, însă cred că PSD manipulează foarte tare în această perioadă. Eu cred că ei se fac vinovați în principal de proasta gestionare a întregului proces electoral, iar eu văd o schemă mai largă de fraudare a votului la nivelul Municipiului București, pentru că sunt foarte multe asemănări între sectoare – și atunci ori este o incompetență care este popular numită prostie cruntă, ori există o manevră simplă sau complexă, cum vreți, de manipulare a votului, de fraudare a votului”.

„Nu doar în Sectorul 1 sunt secții cu 0 voturi, voturi găsite ulterior la alte partide, partide de «0,». Nu doar în Sectorul 1 sunt procesele verbale făcute varză, pentru că în acest moment să știți că e greu să mai aduni procesele verbale unul lângă altul și să găsești date similare. Eu m-am și lămurit ce s-a întâmplat. Între pozițiile candidaților partidelor la Primăria Capitalei și primăria de sector există diferențe, și astfel s-au trecut voturi de la ALDE, la PSD, de la PMP, la ALDE și tot așa”, a mai adăugat Ioana Constantin.

Citeşte mai multe despre:   Ioana Constantin