Klaus Iohannis a votat la alegerile locale: Este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru (VIDEO)

Klaus Iohannis a votat la alegerile locale: Este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru (VIDEO)
foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele Klaus Iohannis a votat duminică, la alegerile locale, la Liceul Jean Monnet din Capitală. Șeful statului s-a prezentat la urne în jurul orei 9.30, iar după ce și-a exprimat opțiunea electorală a ținut să le transmită românilor că este foarte important să meară la vot pentru a-i alege pe cei care se vor afla în fruntea comunităților lor în următorii patru ani.

Klaus Iohannis, după ce a votat la alegerile locale:Va invit pe toți, mergeți la vot!

„Este o zi foarte importantă astăzi. Astăzi ne alegem primarii consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru. Astăzi, când alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim este foarte important să-i alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitate. De ei depinde cum arată spitalul, școala, dacă drumurile sunt bine întreținute, dacă parcurile sunt întreținute, dacă traficul este asa cum trebuie. Va invit pe toți, mergeți la vot!”, a declarat Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis: Există norme sanitare stricte și bine gândite pentru ziua votului, astfel încât să avem alegeri cu riscuri minime

Șeful statului declarase recent, în conferința de presă de miercuri, 23 septembrie, că riscul de infectare cu noul coronavirus în timpul procesului de votare este unul minim, dacă sunt respectate regulile de protecție stabilite de autorități.

”Există norme sanitare stricte și bine gândite pentru ziua votului, astfel încât să avem alegeri cu riscuri minime. Mă refer, printre altele, la dezinfectarea riguroasă a secțiilor de vot, la crearea unor circuite separate de intrare și de ieșire, la asigurarea unor spații speciale dotate pentru igiena mâinilor alegătorilor înainte și după exercitarea votului.

Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază, care în esență se rezumă la purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanței, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor și dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul infectării în secțiile de votare este redus la minimum. Practic, din acest punct de vedere, exprimarea votului nu diferă semnificativ de alte activități pe care le facem în viața de zi cu zi, cum ar fi mersul la cumpărături”, spunea atunci Klaus Iohannis.

Aproape 19 milioane de români, așteptați la vot, duminică. Urnele s-au deschis la ora 7.00

19 milioane de români sunt aşteptaţi, dumnică, să voteze la alegerile locale. Cetățenii cu drept de vot își vor alege primarii, președinții de consilii județene, dar și pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale și județene. Secțiile de votares-au deschisla ora 7.00, iar românii vor putea să-și exprime opțiunea electorală până la ora 21.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe