Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Ludovic Orban: Alegătorii care merg la vot fără mască vor primi una la secțiile votare. Cei care au simptome asociate COVID-19, să ceară deplasarea urnei mobile (VIDEO)

Ludovic Orban: Alegătorii care merg la vot fără mască vor primi una la secțiile votare. Cei care au simptome asociate COVID-19, să ceară deplasarea urnei mobile (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 15 Sep 2020, 11:41
Ludovic Orban: Alegătorii care merg la vot fără mască vor primi una la secțiile votare. Cei care au simptome asociate COVID-19, să ceară deplasarea urnei mobile (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Alegeri locale 2020

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că cetățenii care se vor prezenta la vot fără a purta mască de protecție vor primi o mască la secție pentru a-și putea exercita dreptul constituțional. Intrarea în secțiile de votare fără mască nu este permisă. Totodată, șeful Guvernului a recomandat ca cei care prezintă simptome specifice infecției cu coronavirus în preajma alegerilor locale, să contacteze medicii de familie și să solicite urna mobilă.

 

Ludovic Orban, despre regulile pe care trebuie să le respecte alegătorii în ziua alegerilor locale 

 

Întrebat, marți, dacă va exista în secțiile de votare acea cabină specială pentru cei cu simptome de COVID-19, Orban a răspuns: ”Recomandarea noastră a fost către toți cei care au simptome asociate și nu apucă să fie diagnosticați să ceară deplasarea urnei mobile. Vom deplasa urna mobilă pentru a asigura exercitarea dreptului de vot și pentru cetățenii care sunt bolnavi și sunt tratați în spital, și pentru cei care sunt în izolare la domiciliu. De asemenea, și pentru persoane de contact pentru persoane diagnosticate cu COVID care sunt în carantină la domiciliu. Important este să fie respectate măsurile: obligația de a intra în secțiile de votare cu mască, obligația dezinfecției mâinilor la intarea și ieșirea din secția de votare. Am luat măsuri raționale, ne-am uitat și în alte țări. Am adoptat cam toate măsurile care duc la limitarea răspândirii virusului și care să ofere garanția omului că poate să vină la vot fără să existe riscul de infectare”.

De asemenea, întrebat ce se va întâmpla cu alegătorii care vor merge la vot fără a purta mască de protecție, premierul a răspuns: „Vor primi mască. Noi am prevăzut în reglementări, pentru fiecare secție de votare, existența unui stoc de măști care să fie puse la dispoziția cetățenilor care vin la vot fără mască”.

 

Orban: Obiectivul nostru este acela de a scăpa cât mai multe județe de bronii roșii

 

Referitor la alegerile locale programate pe 27 septembrie, liderul PNL a mai spus că obiectul partidului pe care îl conduce este acela de ”a scăpa cât mai multe județe de bronii roșii”. În acest sens, Orban a anunțat o intensificare a campaniei electorale în aceste ultime zile rămase până la scrutin.

”Intrăm pe ultima sută de metri, mai avem zece zile de campanie și am stabilit intensificarea campaniei directe a candidaților PNL. Ne luptăm cu 28 de baroni roșii și cu peste 1.600 de satrapi locali care au ținut localitățile în sărăcie și lipsă de speranță. Bătălia cu PSD este una de o dificultate extrem de mare. Obiectivul nostru este acela de a scăpa cât mai multe județe de bronii roșii și de a câștiga cât mai multe primării care au fost conduse de PSD. (...) De asemenea, am stabilit sistemul de asigurare a numărătorii paralele astfel încât ssă avem datele din fiecare secție de votare prin intermediul numărătorii paralele efectuate de reprezentanții PNL”, a mai spus Ludovic Orban.ȘOC ÎN SHOWBIZ! JADOR a FURAT un ceas de 8.000 de euro dintr-un magazin. CE A URMAT, te va lăsa fără cuvinte

Guvernul a prelungit, luni, starea de alertă pentru încă 30 de zile. De asemenea, prin actul normativ adoptat de Executiv s-au adus modificări la regulile valabile pentru restul campaniei electorale şi pentru ziua în care românii vor merge la vot. Astfel, la secțiile de vot, pe lângă obligativitatea purtării măştii şi distanțare, s-a adăugat și obligativitatea alegătorilor ca, la intrare în secția de vot și la ieșire, să îşi dezinfecteze mâinile.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   COVID-19