Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Ludovic Orban l-a felicitat pe Marcel Vela pentru modul de organizare a alegerilor locale: „Marea bombă mediatică a fost un mare fâs”

Ludovic Orban l-a felicitat pe Marcel Vela pentru modul de organizare a alegerilor locale: „Marea bombă mediatică a fost un mare fâs”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Oct 2020, 20:57
Ludovic Orban l-a felicitat pe Marcel Vela pentru modul de organizare a alegerilor locale: „Marea bombă mediatică a fost un mare fâs” FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea Alegeri locale 2020

Premierul Ludovic Orban l-a felicitat pe Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, pentru modul în care a organizat alegerile locale de duminică, alături de AEP și celelalte instituții implicate. „Marea bombă mediatică a fost un mare fâs”, a spus prim-ministrul, în timpul ședinței de Guvern de joi, când a mai declarat că la scrutinul din 27 septembrie s-au înregistrat doar „incidente minore”.

Premierul Ludovic Orban l-a felicitat pe ministrul Afacerilor Interne pentru felul în care a organizat alegerile locale

 

„Vreau să vă felicit pentru modul în care aţi organizat alegerile, sigur, împreună cu AEP-ul şi cu celelalte instituţii. Am înţeles că, până la urmă, marea bombă mediatică a fost un mare fâs, dar e o obişnuinţă ca pe postul respectiv de televiziune infractorii să fie prezentaţi oameni cinstiţi şi oamenii cinstiţi, în exerciţiul funcţiei, să fie prezentaţi ca hoţi, nu mă miră. Sigur, incidente, dar incidente minore, şi am remarcat mobilizarea din ziua votului şi în condiţiile de dificultate extremă în care s-au desfăşurat alegerile chiar vreau să vă felicit, domnule ministru", a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Ce declarase anterior Marcel Vela despre situația de la Sectorul 1

 

Cu câteva ore înainte, ministrul Marcel Vela oferise o serie de clarificări despre imaginile cu sacii cu voturi de la Sectorul 1, care au apărut miercuri seară în spațiul public, și nu numai.

„Confirm că în urma analizelor și cercetărilor, cei prezenți în depozitul în urnele de voturi sunt președintele BES 1, un membru în biroul electoral BES 1 de la PP-USL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141, cel care se vede că ridică un sac și observatori din partea partidelor, cu aprobarea președintelui BES 1", a declarat Marcel Vela, în cadrul unei declarații de presă.

Tot atunci, demnitarul a precizat că au existat „1288 de sesizări, 461 neconfirmate și au fost înaintate 279 de dosare penale către parchete”.

„Primul eveniment a fost înregistrat la MAI, în baza unei sesizări la 112. Astfel, MAI a înaintat spre Parchetul din cadrul Sectorului 1 acest dosar la care lucrează doi procurori (...) Din 473 de procese verbale, 7 sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat cele 7 procese verbale din partea tuturor partidelor vor fi audiate. În urma imaginilor (n.r. - înregistrările de pe camerele video, de la alegerile pentru Sectorul 1) ne-am autosesizat și în prezent, se fac cercetări. La ora 12 au fost declarațiile, unde colegii din Parchet au prezentat detaliile, iar concluziile vor fi aduse opiniei publice în curând. MAI nu intervine în această verificare dar sunt convins că va reflecta această realitate. MAI își face și-și va face datoria în continuare", a mai adăugat ministrul Marcel Vela.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Marcel Vela