Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Ludovic Orban: Moldova va fi principala beneficiară a investiţiilor în infrastructura de transport în următorii 10 ani / Trei autostrăzi în această regiune a țării

Ludovic Orban: Moldova va fi principala beneficiară a investiţiilor în infrastructura de transport în următorii 10 ani / Trei autostrăzi în această regiune a țării

Un articol de: Elena Stanciu - 20 Sep 2020, 17:51
Ludovic Orban: Moldova va fi principala beneficiară a investiţiilor în infrastructura de transport în următorii 10 ani / Trei autostrăzi în această regiune a țării Foto: gov.ro Alegeri locale 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în cadrul unei întâlniri electorale din județul Neamț, că, în următorii zece ani, Moldova va fi ”principala beneficiară a investiţiilor în infrastructura de transport”. Șeful Guvernului a menționat, în acest context, construirea a trei autostrăzi în aceată regiune, precum și investiții în infrastructura feroviară.

 

Ludovic Orban spune că una dintre prioritățile Guvernului este legată de investițiile în infrastructură, în regiunea Moldovei

 

"Dezvoltarea României nu se poate realiza prin pomeni şi prin alocări, sifonări de ban public în tot felul de proiecte care nu au niciun fel de efecte asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor. (...) Moldova va fi principala beneficiară a investiţiilor în infrastructura de transport în următorii zece ani. Vom construi trei autostrăzi: Autostrada Unirii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni, autostrada de pe Coridorul IX Pan-european Bucureşti - Ploieşti - Focşani - Paşcani - Suceava - Siret, este autostrada care va traversa de la nord la sud Moldova şi va asigura conectarea fiecărui judeţ la Coridorul IV Pan-european, şi nu în ultimul rând vom construi Autostrada Bacău - Braşov. Sunt trei investiţii majore, pe care noi garantăm că le vom realiza într-un termen mult mai scurt decât îşi imaginează cineva", a declarat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Premierul a susținur că pentru aceste obiective de investiții există, în prezent, garanţia finanţării de 75% și a dat asigurări că se vor găsi surse pentru finanțarea lor integrală.

”Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord - sud, dar şi Autostrada Unirii. Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii", a mai spus Orban.

 

Orban, apel la candidații PNL din Neamț pe ultima sută de metri a campaniei electorale pentru alegerile locale

 

În acest context, liderul PNL a făcut apel la candidații liberali din județul Neamț să încerce să ajungă ”la fiecare cetățean”, în această ultimă săptămână a campaniei electorale pentru alegerile localeScandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

"Dorinţa noastră sinceră şi capacitatea noastră efectivă este aceea de a schimba în bine destinul judeţului Neamţ. Din acest motiv, vă doresc succes şi mai ales vă cer pe ultima săptămână să faceţi mai mult decât aţi făcut până acum în campanie, să ajungeţi la fiecare cetăţean şi să încercaţi să-l convingeţi că PNL este total diferit de celelalte formaţiuni politice care dau mult din gură, care n-au altă treabă decât să ne atace pe noi şi care nu sunt în stare de mare brânză", a mai precziat președintele PNL.

 

Klaus Iohannis, despre proiectele de infrastructură mare din România: Trebuie să lucrăm mai repede

 

Despre obiectivele majore de infrastructură ale României a vorbit și președintele Klaus Iohannis, care a participat, vineri, la inaugurarea unul tronson de 18 kilometri între Iernut și Chețani, tronson care face parte din Autostrada Transilvania. Șeful statului a menționat atunci că a decis să ia parte la acest eveniment nu „pentru festivisme”, ci pentru a trage un semnal, acela că ”trebuie să lucrăm mai repede, să avansăm mai repede cu lucrările de infrastructură” din România. Astfel, Iohannis ținut să transmită atât Guvernului, cât și constructorilor, că așteptarea sa este ca proiectele de infrastructură mare să fie realizate între-un ritm mult mai rapid.

”Acest eveniment vrea să arate că ne dăm seama de importanța acestor lucrări și ne dăm seama că trebuie să schimbăm ritmul, trebuie să meargă totul mult, mult mai repede. Avem nevoie de infrastructură, pentru asta avem nevoie de finanțare, dar iată că deja fondurile europene sunt pregătite. Lucrările trebuie să fie pregătite și aceste proiecte de infrastructură mare vor fi imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Neamt,   Moldova