Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Ludovic Orban: Nu știu cât va putea fi primar Cristian Piedone, are o condamnare dictată de instanța de fond. Nu pot să înțeleg de ce a fost votat de locuitorii Sectorului 5

Ludovic Orban: Nu știu cât va putea fi primar Cristian Piedone, are o condamnare dictată de instanța de fond. Nu pot să înțeleg de ce a fost votat de locuitorii Sectorului 5

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Oct 2020, 21:50
Ludovic Orban: Nu știu cât va putea fi primar Cristian Piedone, are o condamnare dictată de instanța de fond. Nu pot să înțeleg de ce a fost votat de locuitorii Sectorului 5 Foto: gov.ro Alegeri locale 2020

Ludovic Orban, președintele PNL, a comentat alegerea lui Cristian Popescu Piedone în funcția de primar al Sectorului 5, pe care a catalogat-o drept „o surpriză totală”, și a mărturisit că nu înțelege de ce locuitorii sectorului l-au votat pentru poziția respectivă. Cu această ocazie, liderul liberalilor a amintit că noul edil „are o condamnare dictată de instanţa de fond”.

Ludovic Orban, despre alegerea lui Cristian Popescu Piedone în funcția de primar al Sectorului 5

 

„O surpriză totală, eu nu pot să înţeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat cu Cristian Popescu Piedone. Chiar nu pot să înţeleg. Dar asta e. Nu mai discutăm. Oamenii au optat. Nu ştiu cât va putea să fie primar domnul Popescu, are o condamnare dictată de instanţa de fond, dar asta este", a afirmat Orban, duminică, la România TV, potrivit Agerpres.

Cristian Popescu Piedone a fost ales primar al Sectorului 5 din Capitală, deși a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță în dosarul incendiului de la Colectiv. Chiar duminică, Biroul Electoral al Municipiului București a respins renumărarea voturilor pentru Sectorul 5.

În acest context, Ludovic Orban a subliniat că situaţia din Sectorul 5 este rezultatul alegerilor celor care vin la vot din acest sector.

„Sectorul 5, într-un fel, este rezultatul alegerilor făcute de majorităţile care au venit la vot din Sectorul 5. Astea nu sunt majorităţile reale. Numai că oamenii, sunt Slavă Domnului mai mult de jumătate, sunt oameni normali care trăiesc în Sectorul 5, nu s-au dus la vot, nu au vrut să desemneze un primar care să aibă o viziune modernă asupra dezvoltării sectorului, care să includă de fapt Sectorul 5 în Bucureşti. S-au dus după nişte candidaturi care nu au făcut nimic, au lăsat sectorul pur şi simplu într-o degradare continuă. (...) Acestea sunt alegerile. Nu ale locuitorilor Sectorului 5, ci ale celor care vin la vot. De asta le spun celor care îşi doresc cu adevărat ca Sectorul 5 să devină cu adevărat parte a unei capitale europene dezvoltate să vină la vot, pentru că, altfel, o să se ajungă numai la astfel de alegeri", a afirmat liderul liberalilor.

Ludovic Orban a vorbit și despre situația de la Sectorul 1, declarând că „Tudorache nu a ştiut să piardă".

„Trebuia să înţeleagă când ai o diferenţă de peste 1.300 de voturi, asta este numărătoarea noastră paralelă, îţi accepţi înfrângerea. (...) Nu pot să înţeleg. S-au agăţat, au căutat toate tertipurile. Un anumit post de televiziune a vrut să legitimeze cererea prezentând nişte imagini", a mai spus Ludovic Orban, președintele PNL.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Cristian Popescu Piedone,   alegeri in Sectorul 5