Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 MAI: În prima săptămână de campanie au fost aplicate amenzi în valoare de peste 28.000 lei pentru nerespectarea legislației electorale

MAI: În prima săptămână de campanie au fost aplicate amenzi în valoare de peste 28.000 lei pentru nerespectarea legislației electorale

Un articol de: George Lupu - 04 Sep 2020, 14:45
MAI: În prima săptămână de campanie au fost aplicate amenzi în valoare de peste 28.000 lei pentru nerespectarea legislației electorale Alegeri locale 2020

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a prezentat un bilanț aș modului cum a decurs în prima săptămână campania electorală pentru alegerile locale și care au fost principalele încălcări ale legii constatate.

“În prima săptămână a campaniei electorale s-au desfășurat 93 de manifestări electorale în municipiul București și în aproape 70 de localități din 23 de județe în principal sub formă de întâlniri cu alegătorii sau caravană. Efectivele MAI au fost prezente pentru menținerea ordinii publice și pentru a se asigura că sunt respectate normele sanitare.

În seara zilei de 2 septembrie 18 persoane care făceau parte dintr-o caravană nu au respectat măsurile sanitare stabilite în context electoral deși au primit recomandările necesare la începutul activității de la echipajul de jandarmi aflat la fața locului.

Astfel s-a impus luarea măsurii sancționării. Toate persoanele au fost legitimate urmând să primească acasă procesul verbal de sancționare. În primele zile ale campaniei electorale au fost înregistrate 147 de sesizări, 95 făcând referire la posibile contravenții iar aproximativ 20 la posibile infracțiuni. Mai mult de 10% dintre sesizări nu s-au confirmat”, a precizat Monica Dajbog.

Pentru contravenții, s-au aplicat 39 de amenzi în valoare de peste 28.000 lei și 21 de avertismente scrise. În privința infracțiunilor se efectuează în continuare cercetări.

Cele mai multe fapte sesizate au fost distrugerea sau deteriorarea materialelor de propagandă, nerespectarea prevederilor referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală, afișarea mijloacelor de propagandă electorală și coruperea alegătorilor.