Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Marcel Ciolacu a sesizat OSCE și Comisia Europeană cu privire la alegerile locale: „Este normal să ne adresăm Europei, să știe ce se întâmplă în România”

Marcel Ciolacu a sesizat OSCE și Comisia Europeană cu privire la alegerile locale: „Este normal să ne adresăm Europei, să știe ce se întâmplă în România”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Oct 2020, 22:55
Marcel Ciolacu a sesizat OSCE și Comisia Europeană cu privire la alegerile locale: „Este normal să ne adresăm Europei, să știe ce se întâmplă în România” foto: Facebook Alegeri locale 2020

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că a sesizat OSCE și Comisia Europeană cu privire la alegerile din România, „pentru că lucrurile depășesc anumite limite și este normal să ne adresăm Eruopei, să știe ce se întâmplă în România”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a sesizat OSCE și Comisia Europeană cu privire la alegerile locale din România

 

„Am încredere în justiţia din România, am făcut adresele, am trimis în seara asta şi la OSCE şi la Comisia Europeană, pentru că lucrurile depăşesc anumite limite şi este normal să ne adresăm Europei, să ştie ce se întâmplă în România", a declarat Ciolacu, la Antena 3, citat de Agerpres.

Cât despre scrutinul din Capitală, liderul social-democrat spune că decizia îi aparține Gabrielei Firea. Cu o zi în urmă, candidata PSD pentru un nou mandat la Primăria Generală declara că „alegerile trebuie repetate”.

„Cred că cel mai îndreptăţit nu este partidul, este candidatul să decidă cum va acţiona în continuare. Partidul este normal să-şi susţină candidaţii, mai ales când există o asemenea suspiciune, dar decizia trebuie să fie a doamnei Gabriela Firea. Este candidatul partidului asumat şi este normal că doamna Firea are o mare frustrare când vede că i s-au adus zeci de procese modificate. Nu s-a întâmplat vreodată în vreo alegere aşa ceva”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Totodată, el susține că există o mare suspiciune la Călărași, precum și la Moldova Nouă, unde alegerile au fost anulate.

El a adăugat că există totodată o mare suspiciune la Călăraşi, dar şi la Moldova Nouă, unde alegerile au fost anulate, chiar dacă cel care a câştigat, din partea PSD, avea acest drept din partea instanţei.

"Mai e o mare suspiciune la Călăraşi, unde a câştigat PSD şi la Consiliul Judeţean şi la Primăria de municipiu. Au hotărât renumărarea voturilor. La Sectorul 5, unde n-a câştigat PSD-ul, dar a pierdut PNL-ul, s-a aprobat renumărarea voturilor. La Moldova Nouă, în Caraş Severin, de unde este domnul Vela, s-au anulat nişte alegeri, un primar ales, că nu avea dreptul să candideze, cu toate că avea o decizie a instanţei că avea dreptul să candideze. Despre ce vorbim? Am început să împărţim democraţia? Am înţeles că Klaus Iohannis, preşedintele Romaniei, are o problemă cu PSD-ul şi cu opoziţia, dar ce facem noi? Ce vrem noi de la ţara asta? Unde vrem să ne ducem cu democraţia? (...) Nu se poate singurul caz de anulare a unui primar ales să fie în judeţul domnului Vela şi tu, prim-ministru, să ieşi să spui că a fost o organizare perfectă, cu tot circul care este în Bucureşti”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD susține că „dubla măsură în acest moment este evidentă".

„La ce suspiciuni sunt la Sectorul 1, n-am auzit de mari suspiciuni la Sectorul 5. La Sectorul 5 neapărat trebuie renumărate voturile, la Sectorul 1 nu. Am COVID astăzi, dar staţi că nu mai am COVID, m-am întors la treabă, că în seara asta trebuie să decidă cine este şi dacă se renumără. E mult prea cusută cu aţă albă. (...) Justiţia este cea îndreptăţită să facă lumină în acest moment. (...) Vom recurge la toate pârghiile, vom angaja cei mai buni avocaţi să ne reprezinte”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte mai multe despre:   Marcel Ciolacu