Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Neamţ: Prefectul a sesizat la 112 că un alegător a primit buletinul de vot ştampilat

Neamţ: Prefectul a sesizat la 112 că un alegător a primit buletinul de vot ştampilat

Un articol de: Irina Mina - 27 Sep 2020, 10:28
Neamţ: Prefectul a sesizat la 112 că un alegător a primit buletinul de vot ştampilat Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Alegeri locale 2020

Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Biroul Electoral Judeţean Neamţ a fost sesizat de către prefectul George Lazăr că un alegător a primit, la o secţie de vot din oraşul Bicaz, buletinul de vot deja ştampilat.

”La secţia 119 Bicaz, un alegător a primit un buletin de vot deja ştampilat pe candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. Alegătorul a sunat la 112, am sunat şi eu la 112 şi la Biroul Electoral Judeţean Neamţ şi am făcut sesizare”, a declarat, pentru Agerpres, prefectul George Lazăr.

În caz, membrii BEJ Neamţ urmează să ia o decizie cu privire la sesizarea făcută.

Totodată, prefectul a mai precizat că a făcut o altă sesizare la 112 după ce în localitatea Bahna s-au înregistrat peste 100 de voturi cu urna mobilă, cifră mare în comparaţie cu alegerile locale din anii trecuţi.

Buletine de vot pentru Consiliul Județean Botoșani, decupate greșit la tipografie

Și în județul Botoșani au fost înregistrate incidente la vot. Mai exact, buletine de vot pentru Consiliul Județean Botoșani au fost decupate greșit la tipografie.

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani a decis ca președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora să asigure, în intervalul orar 6:00-7:00 din ziua votării, verificarea buletinelor de vot pe care va fi aplicată ștampila de control a biroului electoral al secției de votare, în așa fel încât să nu existe buletine de vot care au alt model decât cel aprobat de birourile de circumscripție.

Astfel că, au descoperit, cu o oră înaintea începerii votului, că exemplare de buletine de vot pentru Consiliul Județean sunt decupate greșit direct de la tipografie.

Concret, marginile patrulaterelor de pe paginile 1 și 2 nu respectă distanța față de marginea filelor, stabilită prin modelul aprobat.

„În măsura în care vor fi descoperite exemplare de buletine de vot de alt model, inclusiv prin tăierea greșită a paginilor din interior în procesul de tipărire, acestea vor fi anulate, trecute într-un proces verbal simplu, care va fi valorificat în procedura de întocmire a proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării”, se precizează în hotărârea BECJ.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Vot oprit într-o comună din Constanța. Buletinele de vot erau tipărite greșit

Votul a fost oprit în localitatea Schitu, Costinești (Constanța), din pricina unei erori de tipărire a buletinelor de vot.

În secțiile de votare 413 și 414 din localitatea menționată, situate în incinta primăriei, s-a suspendat procesul de votare după ce s-a constatat că pe buletinele de vot era aplicată sigla partidului Pro România în dreptul partidului PNL.

Suspendarea votului a fost dispusă de un judecător, iar buletinele de vot au fost retipărite.

800 de buletine de vot au dispărut în două localităţi din Argeş

Cu o zi înainte de alegerile locale, 800 de buletine de vot au fost raportate lipsă în două localităţi din Argeş. În localitatea Rucăr, din judeţul Argeş lipsesc circa 400 de buletine de vot pe care preşedinţii secţiilor de votare le-au pregătit pentru alegerile locale de duminică.

Aceeaşi situaţie a avut loc şi la Curtea de Argeş, unde s-a semnalat că lipseau circa 400 de buletine de vot din pachetele care au plecat de la Instituţia Prefectului.

 

Citeşte mai multe despre:   incidente vot,   Neamt