Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Niciun alegător la urne, în primele 7 ore de vot, într-o comună din județul Iași

Niciun alegător la urne, în primele 7 ore de vot, într-o comună din județul Iași

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Sep 2020, 15:07
Niciun alegător la urne, în primele 7 ore de vot, într-o comună din județul Iași Alegeri locale 2020

Deși secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00, până la ora 14.00, niciun alegător nu și-a exprimat votul într-o secție de votare din județul Iași.

 

Prezența la urne, 0% în comuna Prisăcani

 

Concret, conform datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), la secția 589 – Școala Gimnazială Măcărești (comuna Prisăcani), prezența este de 0% la ora 14.00, deși pe lista electorală permanentă sunt înscriși 1.693 de alegători.

De asemenea, într-o secție din Moșna a fost înregistrat un singur vot, iar acesta a fost pe lista suplimentară, cel mai probabil fiind vorba despre un membru al secției de votare. La această secție sunt înregistrați în lista electorală permanentă 1.454 de alegători, potrivit presei locale.

 

Fraudă la o secţie de votare din Iaşi

 

Acuzaţii de fraudă electorală au apărut la o secţie de votare din Iaşi, în localitatea Răchiteni, atunci când zeci de cereri pentru urna mobilă au fost depuse fără semnătură.

Conform declaraţiilor făcute de Eusebiu Matoncă, candidatul PSD pentru BZI.ro, locul doi pe lista PNL, Iacob Sorina, ar fi depus un număr de 32 de cereri pentru urna mobilă fără semnătură, iar persoanele care ar fi solicitat urna mobile sunt persoane care se pot deplasa la vot.ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Aseară în jurul orei 20.00, s-au înregistrat 32 de cereri pentru urna mobilă, cererile nu sunt semnate de solicitanţi, una dintre persoanele, locul 2 pe lista de consilieri locali PNL, le-a adus. Am sesizat BEC-ul dar au respins pe motiv ca ei nu fac ancheta. Am să depun plângere penală la poliţie. Nicio cerere nu este semnată, le-au făcut la birou. Culmea că persoanele se pot deplasa la vot.” a concluzionat candidatul PSD Răchiteni.

 

Prezența la vot, la ora 15.00

 

Prezența la vot,  până la ora 15.00 este de 27,38%, la nivel național. În total  5.010.356 de alegători au votat în primele opt ore de la deschiderea urnelor.

Aproape 19 milioane de români sunt aşteptaţi, duminică, să voteze la alegerile locale. Românii vor putea să-și exprime opțiunea electorală până la ora 21.00. 

Citeşte mai multe despre:   Știri Iași