Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Nicușor Dan: "Bucureștiul e într-o situație grea. Este în faliment financiar, are un trafic mult mai rău decât acum patru ani" / "Alegerile nu sunt câștigate și depinde de participarea noastră la vot să facem ca Bucureștiul să aibă o nouă administrație"

Nicușor Dan: "Bucureștiul e într-o situație grea. Este în faliment financiar, are un trafic mult mai rău decât acum patru ani" / "Alegerile nu sunt câștigate și depinde de participarea noastră la vot să facem ca Bucureștiul să aibă o nouă administrație"

Un articol de: George Lupu - 04 Sep 2020, 15:20
Nicușor Dan: "Bucureștiul e într-o situație grea. Este în faliment financiar, are un trafic mult mai rău decât acum patru ani" / "Alegerile nu sunt câștigate și depinde de participarea noastră la vot să facem ca Bucureștiul să aibă o nouă administrație" Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Alegeri locale 2020

Nicușor Dan, candidatul dreptei unite pentru mandatul de primar al Capitalei în alegerile ce se vor desfășura pe 27 septembrie a semnat împreună cu liderii naționali ai PNL, USR-PLUS și împreună cu liderii municipali ai PNL și USR-PLUS angajamentul pentru noul București.

“Semnarea acestui angajament este un semnal de unitate a dreptei, este un semnal de respect pentru bucureștenii care au cerut asta, scăparea de administrația PSD și mai ales este un semnal pentru stabilitate, pentru ceea ce trebuie să devină Bucureștiul.

Este un angajament pe care și-l iau două partide: PNL și USR-PLUS pri liderii lor naționali și municipali. Bucureștiul are nevoie de această unitate pentru că problemele Bucureștiului sunt complexe și nu pot să fie rezolvate decât prin colaborarea primarului general, al primarilor de sector, al consilierilor generali și locali, împreună cu Guvernul României. O să avem foarte probabil o majoritate în Consiliul General și în Consiliile locale ale Sectoarelor. O să avem foarte probabil o guvernare de dreapta începând cu luna decembrie și este nevoie de această unitate pentru a rezolva problemele structurale ale Bucureștiului”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta a lansat critici dure la adresa principalului adversar politic în cursa electorală, actualul primar general, Gabriela Firea, pe care o acuză că nu a reușit să colaboreze cu principalii actori decizionali și că este responsabilă pentru dezastrul în care a ajuns Bucureștiul:

“Dacă ne uităm în partea cealaltă, fie în trecutul recent și în ceea ce se profilează, vedem doar scandal și imposibilitatea de a coagula ceva. Avem un primar în funcție care s-a considerat sabotat și de primul guvern PSD, și de al doilea guvern PSD, și de al treilea Guvern PSD și beneînțeles de Guvernul PNl.

Nu a reușit să colaboreze nici cu Guvernul, nici cu primarii de sector, nu reușește să colaboreze nici cu vechii membri ai PSD și a venit în fața bucureștenilor cu această listă de strânsură cu Dumitru Dragomir, Petre Roman și toți ceilalți”,  a mai precizat Nicușor Dan.

Acesta a subliniat principalele probleme cu care se confruntă în prezent Capitala și a făcut un apel către alegători să se prezinte pe 27 septembrie la urne pentru a produce o schimbare profundă la nivelul administrației:

"Bucureștiul este într-o situație grea. Este în faliment financiar, are un trafic mult mai rău decât acum patru ani, are o poluare mult mai rea decât acum patru ani, rețeaua de termoficare este într-o situație mult mai rea decât acum patru ani. La infrastructura de școli nu s-a făcut nimic. Pe consolidarea clădirilor cu risc seismic nu s-a făcut nimic și peste toate acest faliment financiar. Nu mai spun că nu s-a luat aproape deloc bani europeni.

Bucureștiul în schimb nu are niciun motiv să nu reușească. Avem un mediu privat competitiv. Firmele noastre se bat cu marile firme ale lumii. Avem un PIB pe cap de locuitor mai mare decât media UE. Trebuie doar ca noua administrație să colaboreze cu toate forțele pozitive ale societății, cu mediul de afaceri, cu specialiștii, cu ONG-urile, cu asociațiile profesionale astfel încât toți împreună să contruim noul București. Acesta înseamnă un oraș în care oamenii respiră mai bine, în care oamenii se mișcă mai bine, în care câștigă mai bine, un oraș în care bucureștenii să fie mândri că trăiesc, în care copiii lor să nu vrea să plece la 18 sau la 20 de ani.Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Chem bucureștenii peste trei săptămâni să iasă la vot. Sunt niște alegeri foarte importante. Alegerile acestea nu sunt câștigate și depinde de participarea noastră la vot să facem ca după 27 septembrie, Bucureștiul să aibă o nouă administrație și o nouă perspectivă de viitor”, a mai spus Nicu;or Dan.