Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Nicușor Dan speră ca măcar o parte din electoratul PMP să-l susțină pe el: Să voteze util la Primăria Capitalei și să aleagă Mișcarea Populară la Consiliul General, cum e logic (VIDEO)

Nicușor Dan speră ca măcar o parte din electoratul PMP să-l susțină pe el: Să voteze util la Primăria Capitalei și să aleagă Mișcarea Populară la Consiliul General, cum e logic (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Aug 2020, 02:01
Nicușor Dan speră ca măcar o parte din electoratul PMP să-l susțină pe el: Să voteze util la Primăria Capitalei și să aleagă Mișcarea Populară la Consiliul General, cum e logic (VIDEO) Alegeri locale 2020

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, a declarat miercuri seară, pentru B1 TV, că aceste trei partide și PMP nu au putut să ajungă la un acord pentru susținerea unor candidați comuni în București deoarece nu s-a reușit uniformizarea tuturor pozițiilor și așteptărilor. Dan a spus că nu e vina PMP că a rămas în afara aceste înțelegeri și că, de altfel, nu e vina nimănui și astfel de situații pur și simplu se mai întâmplă. Întrebat dacă dacă îl încurcă o eventuală candidatură a lui Traian Băsescu la Primăria Generală, Nicușor Dan a răspuns că în primul rând candidatura europarlamentarului PMP nici nu este certă. Dan a insistat că el speră ca electoratul Mișcării Populare să dea un vot util, adică să-l voteze pe el la Primăria Generală, căci are mai multe șanse de a o învinge pe Gabriela Firea, iar la Consiliul General să voteze PMP.

 

Nicușor Dan, despre alegerile din București. De ce a rămas PMP în afara înțelegerii partidelor de Dreapta și cât de tare îl încurcă o eventuală candidatură a lui Traian Băsescu

 

„Au fost mai multe săptămâni de negocieri, eu am participat doar la dezabeterea finală, că era o chestiune care ținea de programul Primăriei Capitalei. A existat dorință pentru o alianță a tuturor acestor patru partide. Din păcate, nu s-a ajuns la o înțelegere cu PMP. Eu cred că a existat bună-credință din partea tuturor, dar când trebuie să armonizezi pozițiile părților, se mai întâmplă să nu reușești. Eu am spus că toată lumea a fost de bună-credință. Eu cred că nu e vina niciuneia dintre aceste partide”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Întrebat de moderatorul Silviu Mănăstire dacă îl încurcă o eventuală candidatură a lui Traian Băsescu la Primăria Generală, Nicușor Dan a răspuns:PMP sau Traian Băsescu nu au anunțat oficial intrarea acestuia. Până în momentul în care va exista o astfel de decizie, prefer să o tratăm ca o posibilitate”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Dan a insistat că speră ca alegătorii PMP să dea un vot util la Primăria Capitalei, adică să-l aleagă pe el, căci are mai multe șanse în fața Gabrielei Firea, iar pentru Consiliul General să voteze cu Mișcarea Populară.

PMP în București a luat la europarlamentar și la prezidențiale între 8% și 10%. Ăsta e potențialul PMP. Eu am fost foarte explicit când am spus nu că-mi doresc eu, dar am văzut sondajele care arată că o majoritate de 60% dintre bucureșteni, care spun că orașul merge într-o direcție greșită. Ei sunt votanții partidelor de Dreapta și pentru că avem alegeri într-un singur tur, și nu mai revin asupra discuției de ce avem alegeri într-un singur tur, cel mai simplu e ca aceste partide să aibă un candidat comun al Primăria Capitalei. În contextul în care PMP va avea un candidat la Primăria Capitalei, publicul PMP e format din oameni inteligenți și rezonabili, își doresc să scape de PSD în București și cred că o parte dintre ei vor merge pe votul util către candidatul Drepetei și vor vota consilierii PMP la Consiliul General. Evident că ăsta e mesajul cu care eu merg către ei”, a mai declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

Cât despre acuzațiile care i-au fost aduse în spațiul public de diverși adversari politici, Dan a remarcat faptul că niciodată acestea n-au fost cu subiect și predicat, pentru că sunt nefondate și „tocmai ca să nu pot să merg în instanță să mă apăr de afirmațiile mincinoase”.

„Eu cred că lucrul cel mai importat e că există acest acord politic între aceste trei partidec care în preferințele electoratului au peste 50%. Sper ca ele să facă o campanie cât mai consistentă și coordonată și să convingem acest public de 50%. Sper ca publicul care votează PMP să vadă interesul major principal de a scăpa Bucureștiul de administrația PSD și să voteze util la Primăria Generală și să voteze PMP la Consiliul General, cum e logic și firesc”, a insistat candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Generală.

Tot în emisiunea ”Dosar de Politician”, Nicușor Dan a explicat faptul că Primăria Capitalei are o datorie de 3,7 miliarde, la care se adaugă cele 4 miliarde lăsate de RADET: „Falimentul financiar în cel mai propriu sens al cuvântului. (...) Dacă ar vrea, statul, adică ANAF-ul, ar veni mâine și ar bloca conturile Primăriei”.

 

PNL și USR-PLUS și-au oficializat alianța pentru București. Care sunt candidații

 

La începutul acestei luni, PNL și alianța USR-PLUS au ajuns la un acord pentru susținerea de candidați comuni la Primăria Generală a Capitalei și la Primăriile de sector. 

Candidații PNL-USR/PLUS sunt:

  • Primăria Generală - Nicușor Dan (independent)
  • Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)
  • Sectorul 2 - Radu Mihai (USR)
  • Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL
  • Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)
  • Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)
  • Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL)
     
Citeşte mai multe despre:   Nicusor Dan,   PMP,   Traian Basescu,   Primaria Capitalei,   PNL,   USR-PLUS,   candidati la primarie