Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Planurile lui Nicușor Dan, după ce câștigă Primăria Capitalei: Unii directori vor zbura din prima / Numele avansate

Planurile lui Nicușor Dan, după ce câștigă Primăria Capitalei: Unii directori vor zbura din prima / Numele avansate

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Sep 2020, 09:07
Planurile lui Nicușor Dan, după ce câștigă Primăria Capitalei: Unii directori vor zbura din prima / Numele avansate Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Alegeri locale 2020

Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a declarat că dacă va câștiga alegerile din 27 septembrie, unii directori din instituție „vor zbura din prima”. A dat și două nume: Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-șef, despre care a spus că a semnat sute de autorizații anulate apoi, și Adrian Iordache, directorul Direcției Juridic, despre care a afirmat că a semnat sute de acte ilegale. Cât despre companiile municipate înființate de administrația PSD - Firea, Dan a spus că acestea vor fi desființate, angajații vor fi aduși în instituțiile de unde au plecat, unde vor fi supuși unor evaluări, iar directorii vor rămâne fără slujbe. Nicușor Dan a precizat că numai șefimea din aceste companii îi costă pe bucureșteni 10 milioane de lei pe lună.

 

Nicuşor Dan vrea să concedieze mai mulți directori din Primăria Capitalei

 

Candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei vrea să concedieze mai mulți directori din instituție, odată ce va câștiga alegerile.

„Unii directori vor zbura din prima, cum e şeful Direcţiei Juridice, Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie, şi Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-șef. Legea Administraţiei Publice spune că trebuie să faci o comisie care evaluează performanţa acestor oameni și dispune sancţiuni. 

Dacă vorbim de Iordache care a semnat în calitate de director al Direcţiei Juridice sute de acte ilegale, e suficient ca un director al Direcţiei Juridice să plece din primărie, la fel şi arhitectul-şef, care a semnat sute de autorizaţii anulate apoi”, a declarat Nicuşor Dan, pentru TVR 1.

 

Planurile lui Dan privind companiile municipale

 

Nicușor Dan a mai spus că își propune să desființeze companiile municipale înființate de administrația Firea, pentru a scăpa de toată șefimea care îi costă pe bucureșteni 10 milioane de lei pe lună.Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

„Primăria Generală a băgat în companiile municipale cam 200 milioane de euro capital social, în condiţiile în care are un buget anual de circa 900 milioane şi pierderile produse sunt undeva la 250 - 300 de milioane de euro.

Deci noi am pierdut  cam o jumătate de miliard de euro, în patru ani, cu aceste companii municipale. 

În linii mari, le desfiinţăm şi trecem toţi oamenii, mai puţin directoratele, care sunt în plus şi care costă 10 milioane de lei pe lună, la autorităţile din care vin şi acolo facem o evaluare”, a spus candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Generală.

 

Nicușor Dan, despre datoriile la care a ajuns Primăria Generală, sub conducerea Gabrielei Firea

 

La începutul lunii trecute, Dan explicase pentru B1 TV cum a ajuns PMB practic în „faliment financiar”.

Acesta a afirmat că datoria curentă a Primăriei Generale a Capitalei este de 3,7 miliarde de lei, în condițiile în care bugetul anual al acesteia e de 4 miliarde. 

Pe lângă aceste 3,7 miliarde, mai există și datoria RADET-ului de 4 miliarde de lei, iar Termoenergetica, acea companie care a înlocuit RADET-ul, are deja și ea o datorie la ELCEN de 0,6 miliarde. 

Soluția propusă de el și atunci a fost restructurarea cheltuielilor Primăriei, fapt ce înseamnă inclusiv că „toată administrația va trebui să fie evaluată profesionist”.