Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 PNL, primul în preferințele electoratului în Mehedinți. Sondajul Novel Research îi creditează pe liberali cu prima șansă la alegerile de duminică, atât în Drobeta-Turnu Severin cât și în județ

PNL, primul în preferințele electoratului în Mehedinți. Sondajul Novel Research îi creditează pe liberali cu prima șansă la alegerile de duminică, atât în Drobeta-Turnu Severin cât și în județ

Un articol de: Ramona Zaharia - 25 Sep 2020, 15:16
PNL, primul în preferințele electoratului în Mehedinți. Sondajul Novel Research îi creditează pe liberali cu prima șansă la alegerile de duminică, atât în Drobeta-Turnu Severin cât și în județ Alegeri locale 2020

PNL pornește cu prima șansă la alegerile locale de duminică din județul Mehedinți, potrivit sondajului de opinie realizat de Novel Research. Cercetarea îi creditează ca favoriți în cursă pe candidații liberali la Primăria Drobeta-Turnu Severin și Consiliul Județean Mehedinți, Daniel Olimpiu Cîrjan și Cristinel Pavel, dar și formațiunea în ansamblu este deasupra rivalelor politice în preferințele electoratului.

Spre exemplu, la votul politic pentru Primăria Drobeta-Turnu Severin, Daniel Olimpiu Cîrjan este cotat de sondaj cu 36,1% din voturile valabil exprimate, liberalul fiind urmat de social-democratul Marius Vasile Screciu (34,9%) și Constantin Gheorghe (20,9%), candidatul Pro România.

Potrivit aceluiași sondaj, pentru votul la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, PNL este cotat cu 40,3%. În spatele liberalilor sunt PSD (37,9%) și Pro România (7,5%).

La votul pentru președinția Consiliului Județean Mehedinți, Cristinel Pavel este primul în preferințele electoratului, cu 37,9%, conform sondajului de opinie. Podiumul este completat de Aladin-Gigi Georgescu de la PSD (34,2%) și Nicolae Drăghicea de la Pro România (13,3%).

PNL domină votul politic la Consiliul Județean Mehedinți, unde sondajul îi arată pe liberali la un procent de 39,8%. În Top 3 ar mai intra PSD (37,4%) și Pro România (7,9%).

ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Sondajul de opinie a cuprins 1.001 respondenți și are o marjă de eroare de 3,1%. Cercetarea a fost efectuată între 29 august și 8 septembrie 2020, într-un eșantion reprezentativ pentru populația municipiului Drobeta-Turnu Severin cu drept de vot la alegerile locale.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Mehedinti