Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Alegeri locale 2020 Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de vot din Vrancea au demisionat. Ce nereguli au descoperit aceștia în secțiile de vot?

Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de vot din Vrancea au demisionat. Ce nereguli au descoperit aceștia în secțiile de vot?

Un articol de: Catinca Giosanu - 26 Sep 2020, 23:45
Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de vot din Vrancea au demisionat. Ce nereguli au descoperit aceștia în secțiile de vot? Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu Alegeri locale 2020

Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare din Măicăneşti au demisionat, sâmbătă seara, cu doar câteva ore înainte de începerea votului pentru alegerile locale 2020.

 

 

Neregulile din secțiile de vot special ”pregătite” pentru alegerile locale 2020

 

 

Reprezentanții Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea au explicat că decizia a fost luată după ce s-a constatat că ştampilele care urmau să fie folosite în procesul electoral prezentau urme de tuş.

”În secţia de votare de la Şcoala Gimnazială Măicăneşti au fost constatate nereguli privind unele ştampile de vot. Poliţia a intervenit acolo după ce a fost sesizată prin 112. În urma acestor probleme, preşedintele şi locţiitorul secţiei de votare şi-au anunţat intenţia de a demisiona, deocamdată verbal, deoarece, conform legii, aceste situaţii sunt soluţionate de AEP (Autoritatea Electorală Permanentă - n.r.)”, a declarat preşedintele BEJ Vrancea, Dănuţ Ene, conform Agerpres.

 

 

Aceeași situație privind ştampile care ar fi fost folosite s-a înregistrat şi în alte două secţii de vot

 Noi DEZVĂLUIRI BOMBĂ despre CONCEDIEREA lui Mihai Petre de la Românii au talent!

 

Aceasta nu este o situație singulară. Din păcate, aceeași situație privind ştampile care ar fi fost folosite s-a înregistrat şi în alte două secţii de vot din aceeaşi comună, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

”La data de 26 septembrie, IPJ Vrancea a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că la secţia de votare nr. 201 Măicăneşti, cu ocazia desigilării materialelor înaintate de către Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 32 către secţia menţionată, membrii comisiei au constatat faptul că ştampilele ce urmează a fi folosite la procesul electoral prezintă urme de tuş, existând suspiciunea că acestea ar fi fost folosite. Ulterior, aceeaşi situaţie s-a constatat la secţiile de votare numărul 204, respectiv 206, din aceeaşi comună. Imediat, o echipă operativă din cadrul IPJ Vrancea a fost direcţionată pentru verificarea celor sesizate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Între timp, preşedintele şi locţiitorul său din secţia de votare de la Măicăneşti au fost înlocuiţi. 

 

 

Și la Brăila au fost probleme

 

 

Biroul Electoral Judeţean Brăila a decis înlocuirea tuturor membrilor Biroului Electoral Municipal, după ce preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral Municipal Brăila, judecătorii Alexandru Marius Badea şi Iulia Alina Toader, au fost confirmaţi cu virusul ucigaș COVID-19 care a declanșat o adevărată criză sanitară la nivel mondial.

Mai mult decât atât, au fost trimise adrese către toate partidele care aveau reprezentanţi în Biroului Electoral Municipal să nominalizeze alte persoane, iar în cazul foştilor membri BEM a fost dispusă măsura izolării la domiciliu timp de 14 zile.

Citeşte mai multe despre:   alegeri locale 2020